NM i Sjømat 2024: 3 nye Norgesmestere på NMs siste dag
Tre nye Norgesmestere på konkurransens fjerde og siste dag. To gull gikk til Lofotprodukt AS, mens Rørvik Fiskemat AS og Brødrene Hjønnevåg AS tok med seg hvert sitt gull.

Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter, og arrangeres av næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det er påmeldt i overkant av 120 produkter til årets NM-konkurranse.
I dag var det industriproduktenes dag, og følgende produktklasser har blitt bedømt:
- Fiskekaker
- Fiskeburger/Karbonade
- Fiskepudding
- Åpen klasse ferdigprodukt
For å kunne skille produktene fra hverandre og utrope en vinner i den enkelte produktklasse er det satt ned en fagjury med flere dommere som har til oppgave å bedømme sjømatproduktene i hver enkelt produktklasse.
Lofotprodukter AS hentet hjem 3 medaljer på konkurransens siste dag. Det ble 2 gull og ett sølv. Gullmedalje ble hentet på produktene: Lofoten hjemmelagde fiskekaker, og Lofotburger med torsk og hyse. Rørvik Fiskemat kan på sin side skilte med Norges beste fløtepudding, og Brødrene Hjønnevåg kan med stolthet si at man har landets beste peppermakrell.
Flere av bedriftene hentet hjem flere medaljer. I likhet med Lofotprodukter AS kunne også Rørvik Fiskemat ta med seg tre medaljer hjem, og hvor det ble en medalje i hver valør. Mens Brødrene Hjønnevåg fikk med seg ett gull og ett sølv. Sølv og Bronse ble det også til Norsk Kvalitetsmat. Ørret gourmet med teryaki & ingefær sikret Patina Seafood Marked AS nok en medalje fra NM-uka. Denne gang sikret bedriften seg en bronsemedalje.
-Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene få gratulere alle medaljevinnerne i dagens produktklasser. Jeg vil også få takke alle deltakerne, og våre samarbeidspartnere for å ha bidratt til at vi har kunnet gjennomføre nok ett vellykket NM i Sjømat. Et mesterskap med utrolig mange produkter og hvor kvaliteten på produktene har vært svært høy. Dette er produkter forbrukerne kan kjøpe i butikkene, så det er bare å løp og kjøp, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson.
Industriprodukter - dagens resultater:
FISKEKAKER
FIRMA PRODUKT
- Lofotprodukt AS Lofoten hjemmelagde fiskekaker
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik Fiskekaker
- Norsk Kvalitetsmat AS Coop Fiskekaker av hyse
FISKEBURGER/KARBONADER
FIRMA PRODUKT
- Lofotprodukt AS Lofotburger med torsk og hyse
- Lofotprodukt AS Lofotburger med torsk og sei
- Platina Seafood Marked AS Ørret gourmet – teryaki & ingefær
FISKEPUDDING
FIRMA PRODUKT
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik Fløtepudding
- Brødrene Hjønnevåg AS Fiskepudding
- Rørvik Fiskemat AS Rørvik fiskepudding
ÅPEN KLASSE FERDIGPRODUKT
FIRMA PRODUKT
- Brødrene Hjønnevåg AS Peppermakrell
- Norsk Kvalitetsmat AS Norsk Kvalitetsmat Bacalao
- Bacalaofabrikken AS Røkt torsk Festøy
Kontakter
Robert Holmøy ErikssonAdministrerende direktør
Tel:+47 73 84 14 00Tel:+47 950 68 797robert@sjomatbedriftene.noOm Sjømatbedriftene
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Genteknologiloven må opp til ny behandling7.7.2025 13:35:47 CEST | Pressemelding
Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, er lite imponert over Stortingets hastevedtak for å banke gjennom Genteknologiloven mens de var på vei ut i en lang sommerferie.
Stortinget har lyttet – viktig gjennomslag for havbruksnæringen6.6.2025 09:37:16 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftene roser Stortinget for fornuftige grep i behandlingen av Havbruksmeldingen, og mener behandlingen representerer et viktig gjennomslag for næringen.
Harry Tiller blir kommunikasjonssjef i Sjømatbedriftene: - En av de aller beste12.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftene styrker laget, og har ansatt Harry Tiller som ny kommunikasjonssjef. Med solid erfaring fra både media og offentlig forvaltning, bringer Tiller med seg en unik kombinasjon av strategisk teft, operativ kraft og stor gjennomslagskraft i kommunikasjon.
HAVBRUKSMELINGEN - Sjømatnæringen trenger forutsigbarhet, politisk handekraft - ikke flere utredninger10.4.2025 18:28:19 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftene etterlyser en tydelig politisk ambisjon for hvilken rolle norsk havbruksnæring skal spille som landets viktigste matvareproduserende næring. Regjeringens nye havbruksmelding inneholder flere riktige intensjoner og overordnede prinsipper – men skuffer på det viktigste: konkrete tiltak for vekst, forutsigbarhet og konkurransekraft.
Olav Svendsen mottok Sjømatbedriftenes Ærespris 202527.3.2025 21:16:27 CET | Pressemelding
Under den tradisjonsrike festmiddagen på Sjømatdagene 2025 ble Olav Svendsen fra Bremnes Seashore tildelt Sjømatbedriftenes Ærespris. Prisen er en anerkjennelse av hans enestående bidrag til utviklingen av norsk sjømatnæring og hans innovative arbeid for å fremme norsk laks av høyeste kvalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom