Den Norske Opera & Ballett

Lise Davidsen – gratis filmvisning på Opera Vision

Del

Fra kvinnedagen 8. mars og i et halvt år kan du oppleve stjernesopran Lise Davidsen i en operafilm utenom det vanlige – gratis på Opera Visions plattform. LISE er en hybrid av konsert og film, filmet i operahuset i Bjørvika.

Stillbilde fra konsertfilmen «LISE».
Stillbilde fra konsertfilmen «LISE». Foto: Eivind Holmboe

I forbindelse med kvinnedagen 8. mars viser Opera Vision filmen LISE fra Den Norske Opera & Ballett. Den vil være tilgjengelig for strømming fram til 8. september.

Filmatisert konsert fra Operaen 

Stemmen New York Times har beskrevet som «Not just a voice. The voice», klinger på de store scenene verden over. I 2021 ble Lise Davidsen kåret til årets beste kvinnelige sanger av International Opera Awards. I 2024 gjør hun rolledebuter i La Forza del Destino på The Metropolitan Opera og Salome på Pariseroperaen. Hun er også nominert til Spellemannsprisen i klassen «Årets internasjonale suksess» – som hun vant i 2020. 

Innimellom alle engasjementene har Davidsen spilt inn en unik konsert med Operaorkestret og stjernedirigent Edward Gardner. Resultatet ble filmen LISE

Konserten ble filmet av Einar Film og iscenesatt av filmregissør Eivind Holmboe under pandemien, i et tomt operahus. Her får vi ikke bare bli kjent med tre kvinner fra Richard Strauss' operaer, vi tas også med til Operaens indre. Resultatet er en spennende hybrid mellom konsert og film – der vi både kommer tett på Lise Davidsen, på karakterene og på operahuset.

Tre sterke kvinner 

I denne filmen får du oppleve Lise Davidsen som Marsjalinnen fra nettopp Rosenkavaleren av Richard Strauss, men også to andre sterke kvinner fra komponisten som var en mester i å skrive for sopranstemmen: Arabella og Ariadne (fra Naxos). 

De tre kvinnene står i ulike faser i livet, men reflekterer alle over hvem de er, hvor de skal gå og hva de har blitt:  

– Hvor ble det av den unge jenta jeg var, spør den modne Marsjalinnen, mens den unge Arabella lurer på hva eller hvem hun egentlig lengter etter, og Ariadne lengter etter å miste seg selv for å finne igjen det som gikk tapt.

Strømmeplattform fra operasamarbeid 

Filmen kan strømmes gratis fra 8. mars kl. 19:00, og vil være tilgjengelig fram til 8. september: https://operavision.eu/performance/lise  

Under selve premieren vil man kunne delta i live chat på Opera Visions YouTube-kanal, moderert av både Opera Vision og Den Norske Opera & Ballett.  

Strømmeplattformen Opera Vision er et samarbeid mellom europeiske operahus som Den Norske Opera & Ballett er del av, støttet av EU. Plattformen er et gratistilbud til operapublikummet, som til enhver tid kan se operaproduksjoner fra hele Europa gratis. Nye forestillinger legges ut flere ganger i måneden. 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bilder

Stillbilde fra konsertfilmen «LISE».
Stillbilde fra konsertfilmen «LISE».
Last ned bilde
Stillbilde fra konsertfilmen «LISE».
Stillbilde fra konsertfilmen «LISE».
Last ned bilde

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye