NM i Sjømat 2024: 4 nye Norgesmestere – 2 gull til Trollkrabben AS
Tredje dag i NM i Sjømat ga fire nye Norgesmestere, og to NM-gull gikk til Trollkrabben AS. Konkurransen har nå beveget seg over i den tredje dagen og hvor man har bedømt håndverk og ferdigprodukter.
Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter, og arrangeres av næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det er påmeldt i overkant av 120 produkter til årets NM-konkurranse.
I dag har følgende produktklasser blitt bedømt:
- Fiskekaker – Håndverksprodukter
- Fiskekarbonade og fiskeburger – Håndverksprodukter
- Fiskepudding – Håndverksprodukter
- Åpen klasse ferdigprodukt
- Osteburger – håndverk og industri
For å kunne skille produktene fra hverandre og utrope en vinner i den enkelte produktklasse er det satt ned en fagjury med flere dommere som har til oppgave å bedømme sjømatproduktene i hver enkelt produktklasse.
De fore nye Norgesmesterne ble Fonn Egersund AS, Artic Chef AS, Gla Laksen AS, og Trollkrabben som hentet hjem to NM-gull, og vant henholdsvis produktklassene fiskekaker og fiskeburger med bacon og ost.
Flere av bedriftene hentet hjem flere medaljer. Fonn Egersund AS fikk til slutt medaljer i tre av fem produktklasser, og endte opp med både ett gull, ett sølv og en bronse. Gla Laksen tok med seg hjem, ett gull og to sølvmedalje, for sine produkter.
Med dagens nordligste vinner som er Artic Chef AS med tilholdssted i Vadsø, så har man NM-vinnere fra Vadsø i nord til Egersund i sør, noe som stadfester at matkvaliteten for sjømat er meget sterk langs hele kysten, forteller administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert H. Eriksson. Det er Sjømatbedriftene som arrangerer den prestisjefylte NM-konkurransen.
-Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene få gratulere alle medaljevinnerne i dagens produktklasser. Konkurransen under årets Norgesmesterskap i sjømat er utrolig tøff. og det er svært mange produkter som holder veldig høy kvalitet, sier Eriksson.
Robert Holmøy Eriksson forteller videre at NM-konkurransen er en meget viktig konkurranse for å få vist frem alle de gode sjømatproduktene som finnes på markedet.
-Vi håper konkurransen kan gi økt oppmerksomhet på sjømaten og ikke minst bidra til økt konsum av norsk sjømat. Vi må huske at sjømat er både utrolig godt, og det er sundt. Myndighetene har en ambisjon om at vi nordmenn bør spise mer sjømat og mindre rødt kjøtt ut fra et faglig helseperspektiv. Ambisjonen er å øke konsumet av sjømat med 20 pst frem mot 2025, avslutter Robert H. Eriksson.
Dagens resultater
HÅNDVERKSPRODUKTER/ FISKEKAKER
FIRMA PRODUKT
- Trollkrabben AS Fiskekaker Vikjo.
- Gla Laksen AS Fine fiskekaker
- Fonn Egersund AS Fiskekaker med løk
HÅNDVERKSPRODUKTER / FISKEKARBONADER OG BURGER
FIRMA PRODUKT
- Fonn Egersund AS Fiskeburger
- Brødrene Berggren AS Lakseburger
- Knutstad og Holen AS Laksekarbonader
HÅNDVERKSPRODUKTER / FISKEPUDDING
FIRMA PRODUKT
- Artic Chef AS Fløtepuddig m vårløk
- Fonn Egersund AS Fiskepudding
- Knutstad og Holen AS Fiskepudding
FERDIGPRODUKT / ÅPEN KLASSE
FIRMA PRODUKT
- Gla Laksen AS . Jegersild
- Gla Laksen AS Fiskesuppe
- Reinhartsen AS Treløksild
HÅNDVERK OG INDUSTRI / OSTEBURGER
FIRMA PRODUKT
- Trollkrabben AS Fiskeburger m bacon og ost
- Platina Seafood Marknad AS Ørret gourmetburger-cheddar & chili
- Reinhartsen AS Piratburger - Fiskeburger m/ ost og skinke.
Om Sjømatbedriftene
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Funksjonskravene til landbasert oppdrett baserer seg på syltynt kunnskapsgrunnlag20.11.2024 08:25:17 CET | Pressemelding
Sjømatbedriftene har sendt sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementet angående funksjonskravene til landbasert oppdrett som ble foreslått i august i år. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene er skuffet over kunnskapsgrunnlaget som ligger til grunn bak departementets forslag.
Sjømat er landets største og viktigste matvareproduserende næring8.11.2024 00:45:47 CET | Pressemelding
2023 ble et rekordår for norsk sjømatnæring. Sjømat er landets største og viktigste matvareproduserende næring. I 2023 eksporterte næringen 39 millioner måltid hver eneste dag i året. Den totale verdiskapingen i næringen var på 139 milliarder kroner.
STATSBUDSJETET 2025 - De siste tre års næringspolitikk har skapt varige mèn i norsk sjømatnæring7.10.2024 12:37:50 CEST | Pressemelding
Regjeringen har levert sitt siste forslag til statsbudsjett denne stortingsperioden. Forslaget innebærer et fortsatt alt for høyt skatte- og avgiftsnivå hvor skadelige skatter for næringslivet generelt og sjømatnæringen spesielt videreføre. Dette bidrar til å tappe det norske eierskapet. Sjømatbedriftenes administrerende direktør Robert Holmøy Eriksson forteller at han ikke nødvendigvis er overrasket, men likevel skuffet.
STATSBUDSJETTET 2025 - Et svakt budsjett med skadelige skattepolitikk7.10.2024 12:29:50 CEST | Pressemelding
Regjeringen har levert sitt siste forslag til statsbudsjett denne stortingsperioden. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, er svært skuffet over at regjeringen ikke tar nødvendige grep for å fjerne de skadelige skattene, men fortsetter å tappe privat næringsliv for kapital og konkurransekraft.
Ber om fradrag i grunnrenteskatten for verdistigning av markedsarbeid.30.9.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, ber om fradrag i grunnrenteskatten for verdistigning av markedsarbeid.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom