Nye Veier

Ferdigbygging av Hommelvikbrua

Del

28. februar var det tilbudskonferanse i forbindelse med ferdigstillelse av sørgående løp på Hommelvikbrua. Det er en brukonstruksjon på E6 mellom Ranheim og Værnes som er delvis påbegynt, men ikke ferdigstilt.

Befaring i forbindelse med tilbudskonferansen for Hommelvikbrua. Foto: Nye Veier
Befaring i forbindelse med tilbudskonferansen for Hommelvikbrua. Foto: Nye Veier Nye veier Nye Veier

Interesserte entreprenører var invitert til Nye Veier sitt prosjektkontor på Svebergtunet, med tilhørende befaring til Hommelvikbrua. Nye Veier, med blant annet prosjektsjef på E6 Ranheim – Værnes, Magne Ramlo, orienterte de fremmøtte om status på brua og om jobben som skal gjøres.

Bakgrunnen for brukonkurransen er at Nye Veier og totalentreprenør Acciona i 2023 ble enige om å avslutte kontrakten med arbeidet på ny E6 mellom Ranheim og Værnes. Brua er viktig for ferdigstillelse av hele prosjektet. Det er derfor viktig å ferdigstille brua så fort som mulig.

Frist for innlevering av tilbud er satt til 19. april. Tildeling av kontrakt er forventet å skje i slutten av mai.

Minst mulig ulemper for trafikanter, naboer og andre berørte

- En forutsetning for å lykkes i prosjektet er at vi samarbeider om å nå felles mål, sier prosjektsjef Magne Ramlo. - Viktige overordnede mål felles for hele prosjektet er at trafikksikkerhet og fremkommelighet prioriteres i anleggsgjennomføringen, og at det blir minst mulig ulemper for naboer og andre berørte.

Null-visjon for personskader og miljøutslipp

Det ble også orientert om Nye Veier sine forventninger med hensyn på seriøsitet og ytre miljø. Arbeidet som skal utføres skjer i et område der det tidligere har gått ras, i tillegg til at arbeidet skal utføres i høyt og bratt terreng, og med nærføring til eksisterende E6.

Hommelvikbrua krysser også elva Homla, som er et vernet vassdrag og et populært turområde.

Nordgående Hommelvikbru vil bli en del av totalentreprisen for E6 Sveberg-Værnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Befaring i forbindelse med tilbudskonferansen for Hommelvikbrua. Foto: Nye Veier
Befaring i forbindelse med tilbudskonferansen for Hommelvikbrua. Foto: Nye Veier
Last ned bilde

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Ny E6 gjennom mellom Berkåk og Sokndal: - Nå er vi i gang29.4.2024 12:05:32 CEST | Aktuelt

– Målet med ny E6, som er en sentral nasjonal ferdselsåre, er økt trafikksikkerhet, bedre flyt i trafikken og stimulere til vekst og utvikling i en stor region. Nå ser vi frem til å komme i gang med arbeidene sammen med arbeidsfellesskapet Skanska Syltern ANS (JVSSANS), sammen med Rambøll som rådgiver. Denne strekningen er en viktig del av utviklingen av E6 sør for Trondheim, sier Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye