Fremtind

Økende problem med tyveri fra biler

Del

I fjor ble det stjålet bildeler og verdisaker fra kjøretøy for nærmere 200 millioner kroner. Det er utfordrende å sikre seg mot organiserte kriminelle, men noen grep reduserer risikoen.

Omreisende bander er særlig ute etter kostbart inventar i bilen. Foto: Fremtind
Omreisende bander er særlig ute etter kostbart inventar i bilen. Foto: Fremtind

– Vi ser særlig omreisende kriminelle som forsyner seg av kostbare bildeler, som airbag og navigasjon, katalysator, dekk og felger, forteller skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank1 og DNB. 

Bransjetall fra Finans Norge viser at erstatningene etter tyveri fra kjøretøy har økt mye siste to år. Totalt ble det utbetalt 197 millioner kroner til berørte bileiere etter tyveri, og det er en økning på 57 prosent fra 2022, og 17 prosent fra 2023. 

Mer profesjonelle tyver 
Ifølge skadeforebyggeren er det ikke så lett å sikre seg mot tyveriene. Organiserte kriminelle blir stadig mer profesjonelle i metodene sine. Men det er noen viktige grep som kan redusere risikoen. 

– Vi anbefaler at du parkerer bilen i en garasje eller i et parkeringshus. Hvis du ikke har mulighet til det, bør du i det minste sette bilen i et opplyst og sentralt område, og gjerne ha kameraovervåkning med varsling, sier skadeforebyggeren.  

Lås inn verdisaker 
Også innbrudd og tyverier av synlige verdisaker er en utfordring. Da er det ett klart råd som gjelder. 

– La aldri verdisaker ligge synlig i bilen. Da kan bilen din bli et fristende mål for innbruddstyvene. Lås derfor inn gjenstander i bagasjerommet, og husk selvfølgelig alltid å låse bilen, selv på bensinstasjonen, avslutter Hofstad-Nielsen.  
   

Dette er populært å stjele fra bilen: 

  • Airbag
  • Navigasjon
  • GPS enheter
  • Multimedia
  • Multifunksjonsratt
  • Katalysator
  • Kostbare felger og dekk 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Omreisende bander er særlig ute etter kostbart inventar i bilen. Foto: Fremtind
Omreisende bander er særlig ute etter kostbart inventar i bilen. Foto: Fremtind
Last ned bilde
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye