Årets Operasjon Dagsverk tildelt Utviklingsfondet

Del

Årets Operasjon Dagsverk skal støtte urfolksungdom i Guatemala i å bekjempe sult gjennom klimatilpasning.

Carlos Zaparolli / Utviklingsfondet
Årets Operasjon Dagsverk skal styrke urfolksungdom i Guatemala i deres kamp mot klimaendringene.

Elever i hele Norge har stemt fram Utviklingsfondet sitt prosjekt i Guatemala som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal støtte ungdommene i deres kamp for matsikkerhet gjennom klimatilpasset jordbruk.

Urfolksungdom i Guatemala opplever sult som en trussel i møte med stadig mer uforutsigbare klimaendringer. Avlinger visner bort, og hjem ødelegges av naturkatastrofer. Ungdommene vil være en del av løsningen på dette problemet, og elever i Norge har i dag avgjort at de vil bidra i denne kampen.

- Vi er utrolig glade for at ungdom i Norge ser klimaurettferdigheten ungdommer i Guatemala står overfor, og at vi må satse på verdens småbønder for å løse sultproblemet. Dette prosjektet vil få store ringvirkninger. Uten mat stopper alt, men med mat og en god slagplan kan vi få til mye, sammen, sier Elin Ranum, programsjef i Utviklingsfondet.

Med opplæring i klimatilpasset jordbruk skal ungdommer få kunnskapen de trenger for å produsere mat i et endret klima, og inntekt som bidrar til at de kan fullføre skolegangen.

- Elever i hele Norge har i dag vist at generasjon Greta Thunberg ikke er død! Vi gratulerer Utviklingsfondet med valget, og gleder oss til samarbeidet om å inspirere elever over hele Norge til å delta i ungdommenes kamp mot sult og klimaendringene, sier OD-leder Tobias Dahle.

Årets OD-dag finner sted 31. oktober, og internasjonal uke foregår 14.-25. oktober.

Nøkkelord

Kontakter

Utviklingsfondet bekjemper sult og fattigdom. Vi investerer i gode løsninger som gjør at flere kan få en bedre hverdag. Hvert år når vi ut til over en halv million mennesker i Afrika, Asia og Mellom-Amerika.

Følg pressemeldinger fra Utviklingsfondet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Utviklingsfondet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utviklingsfondet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye