NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Presseinvitasjon: Hvordan påvirkes Norge av stormaktspolitikken?

Del

Hva er G20s rolle i en tid med geopolitiske spenninger? Og hva betyr det for Norge? I morgen tidlig kommer utenriksminister Espen Barth Eide til NUPI for å snakke om dette med direktør Kari Osland.

Det internasjonale nyhetsbildet preges av kriger i Ukraina og Gaza, økt spenning mellom stormakter som USA, Kina og Russland, og en presset økonomisk situasjon med redusert globalisering og mer komplisert handel. Mot dette bakteppet har verdens ledere møttes på sikkerhetskonferansen i München, på ministermøte i Verdens handelsorganisasjon (WTO), og på ministermøte i G20.

Norges utenriksminister Espen Barth Eide har deltatt på alle disse møtene. I morgen kommer utenriksministeren til NUPI for å dele ferske erfaringer og refleksjoner fra møtene, der han har samtalet med utenriksministre som Blinken og Lavrov om situasjonen som preger verden.

Hva er G20 sin rolle i verden i en tid med økt geopolitisk spenning? Hvor står stormaktene i disse diskusjonene? Og hvor plasserer Norge seg i dette? Disse spørsmålene blir tema for samtalen på NUPI.

Lett frokost serveres fra 08.45. Selve arrangementet varer fra 09.30 til 10.30.

Arrangementet er nå fulltegnet, så presse som ikke er påmeldt allerede bes sende e-post for å melde sge på til seminar@nupi.no.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

NUPI tilbyr tjenester innen forskning, analyse og utredning, i tillegg til undervisningsrelaterte tjenester rettet mot skolen.

Følg pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NUPI - Norsk Utenrikspolitisk Institutt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye