Grappa Musikkforlag AS

Kjetil Mulelid slipper tredje og siste singel før albumslipp; et vakkert og reflekterende solopianostykke

Del

Kjetil Mulelids nye album «Agoja» slippes i mars, og den i dagr kommer den tredje singelen, «Thousands of Lost Stories», et pianostykke hvor Muelid virkelig får vist sine eksepsjonelle evner som pianist.

photo by Eirik Havnes
photo by Eirik Havnes

Pianist og komponist, Kjetil Mulelid har vist seg fra mange ulike sider musikalsk denne vinteren, med singler som viser noe av det beste nordisk jazz har å by på. I dag slipper han singelen "Thousands of Lost Stories". Siste singel før albumslipp er et nydelig stykke musikk der pianist og piano står alene i sentrum.  

LYTT HER

Det lille pianostykket tar med seg lytteren på en musikalsk reise i et landskap som utvikler seg, gjennom ulike musikalske fortellinger: fra melankoli til håp. Hver komposisjon har sin egen unike identitet, men bærer Mulelids tydelige og klare signatur. Mulelid forteller om inspirasjonen og tanken bak musikken på kommende album:

- Jeg booket studio uten å vite veien videre på daværende tidspunkt, men de påfølgende dagene formet en musikalsk verden som ble klarere for hver strofe innspilt. Resultatet var på vei til å bli et melankolsk blikk på livet, blandet med en leken hyllest til min kommende neste generasjon - parallelt med albumprosessen ble jeg nemlig far for første gang. “Agoja” var det første tilnærmede ordet jeg hørte sønnen min si, og jeg har derfor valgt å kalle platen nettopp dette.

Det etterlengtede albumet "Agoja" kommer 22.mars, og "Thousands of Lost Stories" er bare en liten smakebit av det den kommende utgivelsen har å by på. På albumet har Mulelid fått med seg et stjernelag av musikere som Arve Henriksen, Selma French, Martin Myhre Olsen, Mathias Eick, Trygve Seim, Lars Horntveth, Andreas Winther, Sasha Berliner, Lyder Røed, Signe Emmeluth og Bárður Reinert Poulsen.

null
Cover photo: Nick Alexander, Cover art: Andreas Gravdal

Kjetil Mulelid (f. 1991, Hurdal, Norge) har utmerket seg som en oppfinnsom artist, som blander jazz, salmer og improvisert musikk både i sitt eget spill og i komposisjoner. Etter å ha fullført den kjente "Jazzlinja" i Trondheim tilbake i 2014, har han turnert mye rundt i verdens kriker og kroker med sin egen musikk og flerfoldige prosjekter. Han har spilt konserter i store deler av Europa og Japan, og gitt ut flere godt mottatte album som soloartist, samt med sitt eget Kjetil Mulelid Trio, jazzkvartetten Wako, med sanger Emilie Storaas som duoen Kjemilie, og med sanger Siril Malmedal Hauge - både som et band og som en piano/vokal-duo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Photo:  Eirik Havnes
Photo: Eirik Havnes
Last ned bilde
Photo: Eirik Havnes
Photo: Eirik Havnes
Last ned bilde
Cover art: Andreas Gravdal, Coverdesign: Nick Alexander
Cover art: Andreas Gravdal, Coverdesign: Nick Alexander
Last ned bilde
photo by Eirik Havnes
photo by Eirik Havnes
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye