Glitre Nett

Ny rammeavtale på regionalnett linje og kabel

Del

Glitre Nett opplever stor etterspørsel etter økt nettkapasitet i sine nettområder, og skal i perioden fra 2024 gjennomføre flere store regionalnett linje- og kabelprosjekter. Dette er både opprusting av eksisterende anlegg, samt utbygging av hele nye anlegg. Nettpartner AS er nå valgt som leverandør og avtalepart for rammeavtale på regionalnett linje og kabel.

Glitre Nett skal i perioden fra 2024 gjennomføre flere store regionalnett linje- og kabelprosjekter.
Glitre Nett skal i perioden fra 2024 gjennomføre flere store regionalnett linje- og kabelprosjekter. Foto: Glitre Nett

− I arbeidet med våre nye store prosjekter har vi valgt en samarbeidsmodell for gjennomføring, der det legges stor vekt på å hente ut synergier og effektivitet ved at samme aktør og ressurser deltar i flere prosjekter etter hverandre. Etter en grundig og omfattende innkjøpsprosess, er vi godt fornøyd med å få med oss Nettpartner som leverandør og avtalepartner, sier Jon Larsen-Frivoll, avdelingsleder innkjøp i Glitre Nett.

− Valget av Nettpartner som leverandør og samarbeidspartner med Glitre Nett har blitt gjennomført med bakgrunn i tildelingskriteriene pris, kvalitet, miljø og bærekraft, metodikk og erfaring med innovasjons- og forbedringsarbeider. Det har vært viktig for Glitre Nett å inngå avtale med en leverandør som ønsker og evner å være med på å gjøre en endring og forskjell, sier Jon Larsen-Frivoll.

Ny samarbeidsmodell
Samarbeidsmodellen som er valgt i rammeavtalen er ny for denne typen prosjektgjennomføring i markedet. Fokus i gjennomføringen av prosjektene vil være helse miljø og sikkerhet (HMS), bærekraftige løsninger og gjennomføring av prosjekter, reduksjon av gjennomføringstider, økt effektivitet, synergier og kompetanseheving underveis i kontraktsperioden, samt reduksjon av risiko og påslag i hele verdikjeden.

– Vi er svært fornøyde med å ha vunnet denne avtalen, og dette er en bekreftelse på at vi kan levere i henhold til kundens forventninger til oss som leverandør. Dette gir oss også en mulighet til å fortsette å videreutvikle selskapets kompetanse og gjennomføringsevne i et tett samarbeid med Glitre Nett,  sier Anders Hauglie-Hanssen, administrerende direktør i Nettpartner.

Forsyningssikkerhet og bærekraft
Leveransene under rammeavtalen skal bidra til at Glitre Nett når sine mål om god forsyningssikkerhet og bærekraft, oppnår stor sluttkundetilfredshet, samt ivaretar sitt samfunnsansvar. Leveransen omfatter hele Glitre Netts konsesjonsområde på Agder, med opsjon for konsesjonsområdene i Buskerud og på Hadeland. Avtalen har en varighet inklusive opsjonsperioder på 8 år og en total maksimalverdi på 2 milliarder kroner.

Elektrifisering gjør samfunnet stadig mer avhengig av sikker strømforsyning. Glitre Nett skal de neste ti årene investere nærmere 20 milliarder kroner i videre utvikling av strømnettet for å dekke økt etterspørsel fra kundene.

Kontakter

Bilder

Glitre Nett skal i perioden fra 2024 gjennomføre flere store regionalnett linje- og kabelprosjekter.
Glitre Nett skal i perioden fra 2024 gjennomføre flere store regionalnett linje- og kabelprosjekter.
Last ned bilde

Om Glitre Nett

Glitre Nett er Norges nest største nettselskap, og sørger hver dag for at mer enn 320.000 nettkunder får strømmen levert. Vi skal sørge for at samfunnet skal fungere, både i dag og i fremtiden. Derfor er moderne teknologi og smarte energiløsninger en viktig del av vår hverdag. Glitre Nett er et resultat av fusjonen mellom Agder Energi Nett og Glitre Energi Nett. Selskapet har totalt mer enn 30.000 km med strømnett, mer enn 12.000 nettstasjoner, og 133 transformator- og koblingsstasjoner i Agder og i Buskerud. Glitre Nett har vel 370 ansatte , og er et heleid datterselskap i Å Energi.

Følg pressemeldinger fra Glitre Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glitre Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glitre Nett

Glitre Nett utvider satsingen på visning av nettkapasitet12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Forskningsprosjektet DataArena, som er ledet av Glitre Nett, har siden oppstarten i 2022 jobbet med utvikling av et kapasitetskart for større tilknytninger til strømnettet, eksempelvis ladestasjoner, industri og solparker. Dette gir utbyggere et raskere og bedre beslutningsgrunnlag, og forenkler dermed prosessen for nettilknytning. Nå utvides prosjektperioden med ett år, og prosjektrammen til totalt 27 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye