Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

Del

Etter den første vinterferieuka, med moderat og betydelig skredfare mange steder, har Norsk Folkehjelp fortsatt ikke hatt noen alvorlige hendelser – tross mye aktivitet i naturen.

– Uhell kan skje, og da kommer det heldigvis noen for å bistå deg, sier Ola Lislien i Norsk Folkehjelp.
– Uhell kan skje, og da kommer det heldigvis noen for å bistå deg, sier Ola Lislien i Norsk Folkehjelp. Ellen Johanne Jarli / Norsk Folkehjelp

– Vår opplevelse er at folk tar gode valg og tar hensyn til skredfare, værvarsel og ferdigheter, sier Ola Lislien, leder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

Den første vinterferieuka er nå over, og neste uke er det blant annet Innlandet, Nord-Norge og Rogaland som tar fri.

Alltid i beredskap

Samtidig kan alle være uheldig, og da er frivillige i beredskap over hele landet.

– Uhell kan skje, og da kommer det heldigvis noen for å bistå deg. Våre frivillige er i beredskap døgnet rundt og hjelper gjerne til hvis noe skjer. Av oppdragene vi har hatt den siste uka, har det vært flest leteaksjoner, og noen oppdrag der folk har skadet seg eller blitt syke i terrenget, sier Lislien.

– På tur, særlig på vinteren, er det viktig å være forberedt på uhell. Norsk Folkehjelp anbefaler å alltid ha med shelter, ekstra klær og litt mat og drikke, selv på korte turer. Uten litt beredskap, kan en skade få store konsekvenser i vinterkulda, sier Lislien.

Trygge naturopplevelser

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige over hele landet som er i beredskap 24/7. De rykker ut uansett vær og føre.

– Mange bruker vinterferien til å komme seg ut og få fine naturopplevelser. Det er veldig fint å se at det gjøres på en trygg måte, sier Lislien.

Kontakter

Om oss

Norsk Folkehjelp fagbevegelsens egne humanitære organisasjon. Vi har om lag 100 lokallag over hele Norge og jobber i mer enn 30 land. Norsk Folkehjelp ble stiftet i 1939 som fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon og vår visjon er solidaritet i praksis.

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye