Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Klokkene i Nidarosdomen ringer for krigens ofre

Del

Lørdag 24. februar vil kirkeklokkene fra katedraler over hele Europa ringe i ti minutter fra kl. 12 i solidaritet med ofre for krigen i Ukraina.

Vinterbilde av Nidarosdomens vestfront
Nidarosdomens vestfront Henning Grøtt/NDR NDR

Lørdag 24. februar er det to år siden Russland startet angrepet mot Ukraina.  Etter initiativ fra European Association of Cathedral Architects – katedralbyggere i Europa fra Norge til Malta, fra Spania til Ukraina, ringer kirkeklokkene fra Nidarosdomen i ti minutter fra kl. 12.00 denne dagen. Dette vil skje på samme tid som klokkene ringer fra katedraler i hele Europa.

Med det ønsker Nidarosdomen, sammen med Europas katedralbyggere, å vise at vi sørger over de døde, tenker på de som lider og erklære vår solidaritet med mennesker som må flykte fra krigen og de som protesterer mot krigen med fare for sitt eget liv.

Fredsbønn

I forbindelse med at det er to år siden krigen i Ukraina brøt ut, vil det også under orgelmeditasjonen i Nidarosdomen 12.30 samme dag leses en fredsbønn. Dette er en bønn alle landets domkirker har gått sammen om å lese en gang i uken frem til påske. I Nidarosdomen vil fredsbønnen leses, foruten under orgelmeditasjonen 24. februar, hver onsdag kl. 12.00.

– Vi slutter opp om de europeiske katedralbyggeres og Nidaros domkirkes restaureringsarbeiders initiativ til å ringe med kirkeklokkene fra Nidarosdomen på dagen da Russlands invasjon av Ukraina startet – i solidaritet med det ukrainske folk og deres lidelser, sier fungerende domprost Torstein Amundsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinterbilde av Nidarosdomens vestfront
Nidarosdomens vestfront
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nidaros Domkirkes restaureringsarbeider

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye