Norges Skiforbund

Forfall Ski-NM Beitostølen

Del

Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Didrik Tønseth, Tiril Udnes Weng, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Gyda Westvold Hansen står alle over årets ski-NM på Beitostølen 22.-25. februar.

Martin Løwstrøm Nyenget må dessverre stå over NM. Han reiste hjem fra World Cup i Canada på grunn av ryggsmerter, disse hindrer han fortsatt i å konkurrere på ski.

Harald Østberg Amundsen har etter World Cup i Canada og USA hatt utfordringer med luftveier, og har i samråd med helseteam og trener besluttet å stå over NM.

Didrik Tønseth fikk under World Cup i Canada og USA føling med smerter i rygg, og har derfor behov for en roligere periode med tanke på konkurranser. Han står over NM.

Tiril Udnes Weng var tilbake i konkurranse under World Cup i Canada og USA etter lengre fravær fra konkurranser. Det er viktig at Tiril fortsatt begrenser totalbelastning. Hun står derfor over årets NM.

Erik Valnes har mot slutten av World Cup-rennene i Canada og USA følt at kroppen ikke har respondert som forventet under konkurranse. Han trenger en roligere periode for å være tilbake der man ønsker senere i sesong, og står derfor over NM.

Håvard Solås Taugbøl har dessverre fått omgangssyke etter hjemkomst USA, han mister dermed NM denne uka

– Konkurranseprogrammet hittil i sesongen har vært tøff for flere av våre utøvere, noe vi ser har gitt utfordringer nå i etterkant av siste World Cup- periode. De trenger derfor en roligere periode med tanke på trening og konkurranser, sier landslagslege Ove Feragen

Blant kombinertløperne er det NM-forfall fra Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak og Gyda Westvold Hansen. 

– Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen.


Jarl Magnus Riiber står over NM på grunn av utfordringer med sin skulder. 

Kontakter

Om Norges Skiforbund

Ønsker du å motta pressemeldinger fra oss?


Norges Skiforbund (NSF) ble stiftet 1908, og vi er et av Norges største særforbund. Under NSF ligger grenene alpint, freeski, freestyle, hopp, kombinert, langrenn, randonee og telemark i Norge. NSF har cirka 115 000 medlemmer fordelt på 16 kretser og 1150 klubber. 

Les mer på vår nettside skiforbundet.no

Følg pressemeldinger fra Norges Skiforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Skiforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Skiforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye