Lanserer fire nye kyllingprodukt med god dyrevelferd
Norsk Kylling og REMA 1000 lanserer denne uken nye kyllingprodukter som forbrukeren kan velge med god samvittighet. De fire nye Solvinge-produktene er produsert etter dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC) og styrker produktutvalget til helgekosen.
![Weekendkylling: delte kyllinglår med krydder](/data/images/public/17848616/18051374/830a105d-0dc2-4de6-8fb3-0423a285d0b1-w_720.png)
– Weekendserien er en oppdatert versjon av en gammel klassiker som endelig er tilbake i REMA 1000. Alle produktene kommer i aluminiumsskål som gjør det enkelt å tilberede. Den nye serien er et «helgeprodukt» som kan nytes med god samvittighet hele uken, forteller Sondre Qvist, kategorisjef for hvitt kjøtt i REMA 1000.
Gjør det enklere å velge dyrevelferd
Weekendserien er et rett-i-ovnen-konsept, og består av fryste produkter med lårfilet, kyllingbryst og en vingemiks. Dette er en nylansering og oppgradering av Lørdagskyllingen, som var et populært produkt i frysedisken.
Den fjerde nyheten som lanseres er Pulled Chicken eller «revet kylling». Dette produktet er sous vide-kokt lårfilet som forbrukeren selv river til saftige strimler av kylling med BBQ-smak. Qvist forteller at langtidsbehandlet kylling lenge har vært en etterspurt vare.
– Pulled Chicken er populær blant voksne og barn, og en slager som passer ypperlig i burgeren eller til fredagstacoen. Pulled Chicken er enkel å tilberede og et saftig og mørt kjøtt med smak av barbecue.
Bruker kun kylling som vokser saktere
Hvert år selges det over 20 millioner varer i REMA 1000 under Solvinge-merket. Alle kyllingproduktene er produsert med en kylling som vokser saktere, og etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden, European Chicken Commitment (ECC). Dette har gitt betydelig bedre dyrevelferd.
– For Norsk Kylling er god dyrevelferd et verdivalg. Vi tror på ansvarlig og bærekraftig matproduksjon, og glad for at vi nå kan tilby enda flere produkter med ECC-sertifisert kylling i REMA 1000, sier Gisle Ranum, salgsdirektør i Norsk Kylling.
Spent på responsen
Norsk Kylling og kategoriavdelingen i REMA 1000 jobber kontinuerlig med produktutvikling for å kunne tilby et mangfoldig Solvinge-utvalg til forbrukeren.
– REMA 1000 skal dekke kundebehov med inspirasjon fra inn- og utland. Vi tester ideer og smaker, og vurderer nyheter ut fra potensial i markedet og ønskene fra kundene våre. Vi gleder oss til mottagelsen, og håper de fire nyhetene faller i smak, avslutter Qvist.
Nøkkelord
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder
![Weekendkylling: delte kyllinglår med krydder](/data/images/public/17848616/18051374/830a105d-0dc2-4de6-8fb3-0423a285d0b1-w_240.png)
![Weekendkylling: kyllingfilet med skinn og krydder](/data/images/public/17848616/18051374/b6a99b77-0d6c-4941-b3b0-e0dfdcc5aafe-w_240.png)
![Weekendkylling: vingemix med krydder](/data/images/public/17848616/18051374/9a8fd2db-1922-46e2-9f91-47b109f46a04-w_240.png)
![Pulled Chicken med BBQ-smak](/data/images/public/17848616/18051374/ace7f685-d21d-4c4b-95cd-c42161d7fe0d-w_240.png)
![Gisle Ranum, Salgsdirektør i Norsk Kylling](/data/images/public/17848616/18051374/540498eb-7ec0-4255-8782-5406bb35b5bf-w_240.jpg)
![Sondre Qvist, kategori- og innkjøpssjef i REMA 1000](/data/images/public/17848616/18051374/a21b2a36-21ef-4952-896c-41c45b4b9a61-w_240.jpg)
Norsk Kylling
Norsk Kylling drifter en helintegrert verdikjede for bærekraftig produksjon av kylling. Sammen med 134 bønder i Midt-Norge leverer vi sunn og trygg mat av høy kvalitet. I 2022 ble vi den første produsenten i verden til å legge om hele produksjonen etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC).
Norsk Kylling AS er 100 % eid av REMA 1000 og har store ambisjoner for vekst og utvikling. Sammen arbeider vi kontinuerlig for å sikre god dyrevelferd og bærekraftig produksjon av hvitt kjøtt.
Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Produserer mer kylling og slipper ut mindre CO224.6.2024 11:02:39 CEST | Pressemelding
Med fornybar energi og mer energieffektiv drift har Norsk Kylling siden 2020 redusert klimautslippene fra egne anlegg med 86 prosent. I hele verdikjeden har selskapet redusert utslippene med 14 prosent, samtidig har selskapet produsert 11 prosent mer kylling.
En potensiell tragedie for dyrevelferd, matsvinn og mennesker1.6.2024 17:24:42 CEST | Pressemelding
Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver eneste dag. I tillegg taper bøndene all inntjening.
Betydelig resultatforbedring for Norsk Kylling i 202324.5.2024 08:00:54 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling økte omsetningen med 17,6 prosent og har en resultatforbedring på 82,5 prosent i 2023. Totalt omsatte selskapet for 1,8 milliarder.
Norsk Kylling har tre av Norges beste grillprodukter15.5.2024 11:41:44 CEST | Pressemelding
I Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 ble Norsk Kylling hedret med gull, sølv og bronse. I kategorien pølse fikk Spice Dog gull, og i kategorien grill fikk Norsk Kylling sølv for Hotwings, og bronse for Grillede vinger.
Fire nye bønder får leveringsavtale med Norsk Kylling17.4.2024 12:08:51 CEST | Pressemelding
Gode vekstprognoser bidrar til at Norsk Kylling tar inn fire nye produsenter i Midt-Norge. Avtalene går til Nortura-produsenter som står uten leveringsavtale, og sikrer videre kyllingproduksjon på gårdene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom