NRK

Få et unikt innblikk i landslagsguttas liv

Del

I dokumentarserien «Drømmen om EM» har Morten Ramm og Erik Solbakken blitt bedre kjent med blant andre Martin Ødegaard, Alexander Sørloth, Oscar Bobb og Leo Skiri Østigård.

Morten Ramm og Erik Solbakken har fulgt herrelandslaget i fotball tett det siste året. Nå kommer dokumentarserien i NRK TV.
Morten Ramm og Erik Solbakken har fulgt herrelandslaget i fotball tett det siste året. Nå kommer dokumentarserien i NRK TV. Foto: Montreux Kan kun brukes i redaksjonell omtale av NRKs program.

Premiere torsdag 14. mars i NRK TV.

Vi ser dem spille kamper på fotballens største scene ukentlig. Men hvordan er livet utenfor treningsfeltet?

Morten Ramm og Erik Solbakken har vært tett på både opp- og nedturene til det norske herrelandslaget i fotball det siste året. Gjennom fem episoder vil seerne få være med på innsiden av livet som fotballproff, både på og utenfor banen.

– Dette er stort sett unge menn som lever ut drømmen som fotballproff i noen av Europas største fotballklubber. Men én ting er hva vi ser på banen. Gjennom et år med mye fotballdramatikk har vi også fått tatt del i høye topper og dype daler privat, sier Solbakken.

Norske spillere i toppklubber

Kamerateamet har reist rundt for å følge Ståle Solbakkens menn på landslagssamlinger. I tillegg har de besøkt noen av de største profilene på hjemmebane.

Det blir naturlig nok fokus på landslaget og EM-kvalifiseringen, men også hvordan livet deres er på det private plan.

Turen gikk blant annet til Valencia og Alexander Sørloth, Napoli og Leo Skiri Østigård og ikke minst til London og Martin Ødegaard. Ramm og Solbakken har også besøkt det nye stjerneskuddet Oscar Bobb i Manchester.

– Det er jo alltid morsomt å møte folk med masse penger som aldri har hatt en vanlig jobb. Den største overraskelsen for alle som ikke følger med på alt av fotball, er vel at vi har et landslag med store fotballprofiler og personligheter utover Haaland og Ødegaard. Det finnes faktisk nordmenn som spiller i toppklubber i Tyskland, Italia og Spania, sier Ramm.

Blir bedre kjent med spillerne

«Drømmen om EM» er en dokumentarserie hvor hele følelsesspekteret kommer til syne. Det blir latter og «guttastemning», men også et innblikk i nedturene 2023 hadde å by på.

– Vi gleder oss veldig til å vise publikum «Drømmen om EM». Med sin underholdende stil får Morten og Erik frem sider ved våre største fotballstjerner som publikum ikke har sett før, slik at vi blir kjent med stjernene på en ny måte. Vi blir med både spillere og landslagssjef Ståle Solbakken bak kulissene, sier Anders Rove Bentsen, redaksjonssjef i NRK Sport.

Seerne får et innblikk i dramatikken fra den siste kvalifiseringen. Bentsen tror opp- og nedturene vil være av stor interesse for publikum.

– Møtene med spillerne og reisen til Morten og Erik er innhold som lever uavhengig av om Norge kom til EM eller ikke. Vi tror denne serien vil treffe publikum selv om mesterskapet i Tyskland går uten norsk deltakelse, sier Bentsen.

«Drømmen om EM» er produsert av Montreux for NRK.

// 


Om serien


Tittel
: Drømmen om EM

Premiere: Torsdag 14. mars i NRK TV

Antall episoder: Fem stk. Alle publiseres samtidig.

Lengde: 30-40 minutter

Programledere: Erik Solbakken og Morten Ramm

Medvirkende: Ståle Solbakken, Martin Ødegaard og flere av de andre landslagsspillerne

Produseres av: Montreux for NRK

Redaksjonssjef for utvikling i NRK Sport: Anders Rove Bentsen

Kontakter

Bilder

Morten Ramm og Erik Solbakken har fulgt herrelandslaget i fotball tett det siste året. Nå kommer dokumentarserien i NRK TV.
Morten Ramm og Erik Solbakken har fulgt herrelandslaget i fotball tett det siste året. Nå kommer dokumentarserien i NRK TV. Foto: Montreux
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye