Den Norske Opera & Ballett

Marita Sølberg rolledebuterer i Madama Butterfly

Del

Puccinis publikumsfavoritt har sesongpremiere på Hovedscenen torsdag 22. februar.

Marita Sølberg rolledebuterer med tittelrollen i Puccinis «Madama Butterfly».
Marita Sølberg rolledebuterer med tittelrollen i Puccinis «Madama Butterfly». Foto: Erik Berg

Marita Sølberg synger tittelrollen i Puccinis Madama Butterfly på Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett fra 22. februar til 16. mars. Forestillingen er nær utsolgt. Dette er en rolledebut for Sølberg, som har vært fast solist hos Den Norske Opera & Ballett siden 2008. 

– Jeg har stor respekt for rollen, fordi den er teknisk utfordrende. Man kan ikke hvile i den fantastiske musikken. Det er en sopranrolle for viderekomne, sier Sølberg.

Kritikerrost sopran 

Sølberg har blant annet sunget på Royal Opera House i London, Los Angeles Opera og operahuset i Genève, og operafestivalene i Salzburg og Glyndebourne. Hun ble tildelt Kritikerprisen 2012 for rollen som Mimí i La bohème, og har tidligere vunnet Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. 

Da hun sang rollen Amelia i Verdis Maskeballet i fjor, omtalte NRKs kritiker Eystein Sandvik det som en «formidabel prestasjon». Videre skrev han at «hver eneste frase formes vakkert og uttrykks­fullt, og Sølberg har kraft nok til å skjære gjennom i de mest dramatiske partiene.» 

Menneskelig sårbarhet 

Puccinis vakre opera om den unge japanske jenta som ofrer alt for den amerikanske marineoffiseren er et av operahistoriens mest spilte stykker. I regissør Stephen Langridges versjon opplever vi historien gjennom sønnens øyne mange år etter – en voksen mann som prøver å forstå sin egen historie. 

– Det er veldig mange gripende punkter i dette verket. Det er mye sårbarhet, og det ønsker jeg å formidle. Det er noe menneskelig som vi alle kan kjenne oss igjen i, sier Sølberg. 

Sølberg deler scenen med Luciano Ganci som Pinkerton, Yngve Søberg som Sharpless og Astrid Nordstad som Suzuki. Marius Roth Christensen spiller Goro, mens Sakarias Fredriksen Tranvåg er Yamadori. Jens-Erik Aasbø som Bonze, Simon Thorbjørnsen som Den keiserlige kommisær og Íris Björk Gunnarsdóttir som Kate Pinkerton. Den musikalske ledelsen er ved Operaens tidligere musikksjef, John Fiore.

Mer informasjon om forestillingen og oversikt over medvirkende: https://www.operaen.no/forestillinger/madama-butterfly-opera/

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Bilder

Marita Sølberg rolledebuterer med tittelrollen i Puccinis «Madama Butterfly».
Marita Sølberg rolledebuterer med tittelrollen i Puccinis «Madama Butterfly».
Last ned bilde
Astrid Nordstad som Suzuki og Marita Sølberg som Cio-Cio-San i Puccinis «Madama Butterfly.»
Astrid Nordstad som Suzuki og Marita Sølberg som Cio-Cio-San i Puccinis «Madama Butterfly.»
Last ned bilde

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye