WWF Verdens naturfond

WWF får 30 millioner kroner fra Postkodelotteriet

Del

Forrige uke mottok WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer hver sin sjekk på 30 935 563 kroner. Sjekken representerer organisasjonenes andel av loddsalget i andre halvdel av 2023.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur jubler sammen med Jorun Stiansen og Tom Stiansen fra Postkodelotteriet.
Bildetekst: Generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur sammen med Jorun Stiansen og Tom Stiansen fra Postkodelotteriet. Foto: Yina Chan.

To ganger i året mottar WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer penger fra Postkodelotteriet. I fjor fikk de to organisasjonene 58 millioner kroner hver.  

– Det er klart at et slikt beløp betyr enormt mye for oss som organisasjon og det arbeidet vi gjør, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.  

Det er fem år siden WWF og SOS-barnebyer mottok sin aller første sjekk fra Postkodelotteriet. Til sammen har de to organisasjonene fått 375 millioner kroner siden lotteriets oppstart i 2018. Midlene fra Postkodelotteriet er ikke øremerket, noe som betyr at organisasjonene til enhver tid kan bruke pengene der de trengs mest. 

– Vi setter stor pris på hver eneste krone vi mottar i støtte fra både Postkodelotteriet og andre støttespillere, men det betyr ekstra mye at pengene kommer uten øremerking slik at vi selv kan vurdere hvor pengene vil gjøre mest nytte, sier Andaur. 

Dette går midlene til 
WWF jobber for å bremse klimaendringene og stanse tapet av natur, og støtten fra Postkodelotteriet går til flere viktige prosjekter, både i Norge og i utlandet.    

– Takket være midlene fra Postkodelotteriet har vi kunnet intensivere arbeidet med å få på plass en global og rettslig bindende plastavtale som skal bidra til å få slutt på plastforsøplingen. Vi har iverksatt flere tiltak for å bedre vilkårene for fjellgorillaer i Uganda og neshorn og elefanter i Namibia, og vi ser at bestandene nå øker. Pengene har også gått til å bevare elvedelfiner i Amazonas som er truet av en alvorlig tørke. Vi er også i ferd med å starte et prosjekt som skal beskytte den utrydningstruede jaguaren i Amazonas, forteller Andaur. 
 
– Her hjemme har midlene fra loddkjøp gått til å støtte oss i arbeidet med å gjøre norske hager litt villere og på den måten skape bedre leveforhold for våre superhelter: pollinatorer, legger hun til.  

Takker loddkjøperne 
Generalsekretær i WWF ønsker å takke både Postkodelotteriet og alle som kjøper lodd for den rause støtten.  

– I tillegg til loddkjøperne som jubler når de vinner sammen med naboene sine, er det også noen andre som vinner – og det er de gode formålene. Vi er veldig takknemlige for at vi får muligheten til å gjøre enda mer for at alle vi får en renere, tryggere og grønnere verden, sier Andaur. 

Fakta om Postkodelotteriet

  • Postkodelotteriet finnes i dag i Nederland, Sverige, Storbritannia, Tyskland og Norge. De fem lotteriene har til sammen gitt bort mer enn 100 milliarder kroner til ideelle organisasjoner, og er med det en av verdens desidert største private givere til gode formål.
  • I Norge startet Postkodelotteriet opp i 2018 sammen med SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond. 
  • De to organisasjonene mottar hvert år minst 50 prosent av netto omsetning (omsetning med fradrag for premier). For 2023 mottok organisasjonene til sammen 116 208 824 kroner. Dermed har den samlede utbetalingen siden starten kommet opp i 375 390 528 kroner.
  • Postkodelotteriet har tillatelse fra Lotteritilsynet. Ifølge dagens regelverk kan ikke lotteriet omsette for mer enn 360 millioner kroner i året, noe som i 2024 vil begrense lotteriets mulighet til å øke støtten til organisasjonene. 

Kontakter

Om oss

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner med eksperter som jobber i mer enn hundre land. Vi jobber for å bremse klimaendringene, stanse tapet av arter og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye