Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Digitalt frokostmøte: Hvordan står det til med internett i Norge og hva er status på lovverket Digital Services Act (DSA)?

Del

Nkom lanserer fredag morgen 16. feb en ny rapport om hvordan det står til med internett i Norge og arrangerer frokostmøte med en panelsamtale om Digital Service Act (DSA) med direktørene i Medietilsynet, Datatilsynet og Nkom. Statssekretær Gunn Karin Gjul kommer for å peke retning for regjeringens internettpolitikk.

Program 
08.30: Velkommen 
08.35: Regjeringens internettpolitikk fremover v/Gunn Karin Gjul, statssekretær DFD 
08.40: Rapportlansering «Internetts økosystem i Norge» v/Jan Gerhard Rødal, Nkom 
08.55: Panelsamtale om veien videre for internett i Norge 

Disse deltar i panelsamtalen:
Mari Velsand, direktør i Medietilsynet 
Line Coll, direktør i Datatilsynet 
Pål Wien Espen, direktør i Nkom 

Lars Edvard Storjord i Nkom er møtevert under frokostseminaret. 

Vil du være tilstede på arrangementet? 
Man kan delta både fysisk og digitalt, og det vil være muligheter for media til å snakke med de som deltar på arrangementet i etterkant. Selve arrangementet slutter rundt 09.15

Påmelding kan gjøres på e-post til presse@nkom.no

Kort om DSA og hvorfor det er aktuelt nå 
Det nye lovverket vil også bli en del av norsk lov om litt, og skal sørge for at det blir tryggere for oss å bruke tjenester på internett. Blant annet må aktører som Google, Meta og Youtube være mer åpen om hvordan plattformene deres fungerer og hvordan de leverer tjenester til brukerne, hvordan de bruker og behandler opplysninger om oss, og hvilken risiko plattformene mulig utgjør for utøvelse av demokratiske rettigheter.  

Fordi loven omfatter mange ulike initiativer er det bestemt at det skal utpekes en nasjonal DSA-koordinator (Digital Services Coordinator) innen 17. februar 2024, altså dagen etter frokostmøtet vårt. Prosessen i Norge vil ta lengre tid ettersom vi ikke er en del av EU.  

Du kan lese mer om hva DSA er og hvorfor det er viktig her  

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneAvdelingsdirektør kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye