DNV

DNV øker satsningen på cybersikkerhet

Del

DNV slår sammen Nixu, Applied Risk og øvrige cybersikkerhetsmiljøer i konsernet. Den nye enheten får navnet DNV Cyber og blir en av Europas raskest voksende leverandører av cybersikkerhetstjenester.

Remi Eriksen, konsernsjef DNV, Liv Hovem, direktør for Accelerator i DNV og Teemu Salmi, direktør i DNV Cyber samt Jari Niska, tidligere styreleder i Nixu.
Remi Eriksen, konsernsjef DNV, Liv Hovem, direktør for Accelerator i DNV og Teemu Salmi, direktør i DNV Cyber samt Jari Niska, tidligere styreleder i Nixu.

Sammenslåingen samler mer enn 500 eksperter på cybersikkerhet som jobber med å sikre IT-miljøer og industrielle kontrollsystemer på tvers av en rekke bransjer. Dette er et resultat av DNVs oppkjøp av den Amsterdam-baserte industrielle cybersikkerhetsspesialisten Applied Risk i 2021, og den Helsinki-baserte ledende leverandøren av cybersikkerhetstjenester Nixu i 2023.

Tilrettelegger for betydelig fremtidig vekst
– Cybersikkerhet er en definerende risiko for det kommende tiåret. Cyberrisiko kan ha store konsekvenser for sikkerhet, pålitelighet, miljø og økonomi og kan true viktige samfunnsfunksjoner. Med DNV Cyber kombinerer vi  Nixus brede portefølje av IT og outsourcing av cybersikkerhetstjenester, Applied Risks ledende posisjon innen sikring av industrielle kontrollsystemer, og DNVs bransjekunnskap fra industrier med kritisk infrastruktur. Samlet blir dette en virksomhet som leverer på alle aspekter av kunders behov innen cybersikkerhet, og som tilrettelegger for betydelig fremtidig vekst, sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV.

Skal bli den mest kundeorienterte tilbyderen
Teemu Salmi, administrerende direktør i Nixu, blir leder for DNV Cyber. Navnet vil gjelde fra midten av 2024. Med kontorer i 11 land vil DNV Cyber tilby bred tilstedeværelse og en omfattende portefølje av rådgivnings- og outsourcingstjenester innen cybersikkerhet.

– Vi er på en reise for å bli den mest kundeorienterte tilbyderen av tjenester innen cybersikkerhet i Europa. Dette muliggjøres av de dyktige menneskene som jobber hos oss og som leverer sikkerhet og trygghet til kundene hver dag. Dette er stedet der eksperter innen cybersikkerhet kan vokse og gjøre en forskjell. Og det er her virksomheter over hele verden vil søke den pålitelige tekniske ekspertisen de trenger for å styrke sikkerhet og motstandskraft i en tid med økende digital risiko, geopolitisk usikkerhet og økt regulering, sier Teemu Salmi, administrerende direktør for DNVs nye selskap innen cybersikkerhetstjenester.

DNV og Nixu har kombinert sine sertifiseringsvirksomheter for styringssystemer. Dette betyr at kundene får tilgang til et bredt spekter av informasjonssikkerhetssertifisering og opplæringstjenester, herunder sertifisering av styringssystemer for informasjonssikkerhet (ISO/IEC 27001), nasjonale sikkerhetsvurderinger, CSA STAR-sertifiseringer for skytjenester, og sikkerhetsvurderinger av betalingskortindustrien og systemer for helseinformasjon.

Det sammenslåtte selskapet vil samarbeide med kunder og sikkerhetsmiljøer for å drive innovasjon og beste praksis i bransjen. Selskapet vil dra nytte av DNVs langsiktige satsning på innovasjon, der fem prosent av selskapets inntekter reinvesteres i forsknings- og utviklingsprogrammer.

Bilder kan lastes ned her

Nøkkelord

Kontakter

Om DNV DNV er et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land. Gjennom sin brede erfaring og ekspertise fremmer DNV sikkerhet, effektivitet og bærekraft, setter bransjestandarder og inspirerer til nye løsninger. Enten det dreier seg om godkjenning av et nytt skipsdesign, optimering av energiproduksjonen fra en vindmøllepark, analyse av sensordata fra en gassrørledning eller sertifisering av verdikjeden til en matprodusent, hjelper DNV bedrifter med å ta gode og riktige beslutninger og øke tilliten til virksomheten, produktene og tjenestene deres.

Følg pressemeldinger fra DNV

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DNV på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DNV

DNV sentral i verdens første testanlegg for hydrogentransport i eksisterende rørledninger14.12.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

DNV er nå i gang med å teste hydrogentransport via konvensjonelle rørledninger og utstyr for naturgass i Storbritannia. Prosjektet skal blant annet demonstrere at eksisterende rørledninger kan rekvalifiseres til hydrogentransport. Dette vil kun koste 10 til 35 prosent av totalkostnaden ved å bygge nytt. Prosjektet kan muliggjøre storstilt eksport av blått hydrogen fra Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye