Diplom-Is henter tilbake 80-tallsfavoritten Splitt
Det blir et nostalgisk gjensyn i frysedisken når Diplom-Is henter tilbake Splitt, den eldste klassikeren fra arkivet så langt. Isen som DeLillos til og med synger om hvordan man spiser.
For femte år på rad dykker Diplom-Is ned i sitt historiske arkiv for å hente frem en etterspurt favoritt. I år falt valget på den gule ispinnen Splitt, som var en storfavoritt blant iselskere i perioden 1980 til 1990.
– Engasjementet for iskrem - og ikke minst gamle klassikere - er enormt. Derfor er det så gøy å kunne hente tilbake nok en kjær folkefavoritt som mange har ventet lenge på. Fjorårets klassiker ble utsolgt tre ganger, og vi har store forventninger til årets comeback-is. Splitt har sine røtter fra det glade 80-tallet, og vi håper å vekke nostalgiske minner hos folk ved å bringe denne tilbake på iskartet, sier Ingrid Vestnes Arntsen, Merkevaresjef i Diplom-Is.
Vært et stort savn i frysedisken
DeLillos ga i 1991 ut sangen Frognerbadet, og sang den gang at det bare finnes én måte å spise Splitt på. Hvorvidt det er sant får være opp til hver enkelt å dømme, men at den har vært savnet, er det ingen tvil om.
– Interessen for Splitt har vært stor over lang tid. Folkets engasjement er avgjørende for hvilke is vi henter tilbake, og særlig i sosiale medier har Splitt skapt et stort engasjement over tid, sier Arntsen.
Tidligere har Diplom-Is hentet tilbake klassikere som Kræsj Pink, Drillo, Kjempe Yes og Sitting Original – relanseringer som alle har blitt store suksesser. Nå gleder Diplom-Is seg til å se hvordan Splitt vil falle i smak hos både store og små.
– Splitt er den eldste klassikeren som Diplom-Is har hentet frem fra arkivet. Her har fanskaren vært tålmodig og engasjert i lang tid, men det er som ordtaket sier; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
Samme, unike smakskombinasjon
Splitt-isen gjenoppstår med den samme særegne smakskombinasjonen som gjorde den til en favoritt på 80-tallet. Den unike blandingen av fløteis på innsiden og friskt saftistrekk av melon på utsiden gjør Splitt til den eneste småisen på dagens marked som forener saft og fløte på denne måten.
– Når du spiser en Splitt, møter du først det ytre laget av frisk melonsaft, før du kommer inn til en kremet kjerne av fløteis. Denne kombinasjonen av smaker og konsistenser er det som gjør Splitt så spesiell, sier Arntsen.
Splitt kommer i oppdatert forpakning med referanser til 80-tallet, og selve isen har justert form fra den ikoniske Lollipop-formen til en mer klassisk iskremform. Iskremen er tilgjengelig i butikk og kiosk fra og med uke 8, men kan være å finne i enkelte isdisker allerede nå. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.
Nøkkelord
Kontakter
Anne-Lene MollandKommunikasjonsansvarligDiplom-Is
Tel:+47 908 47 267anne-lene.molland@diplom-is.noBilder
Fine iskremøyeblikk siden 1930
Diplom-Is AS er et heleid datterselskap av TINE SA, og produserer og markedsfører iskrem og frosne desserter under merkevarene Diplom-Is, Royal og Dream. Vi er stolte av å ha vært en del av den norske folkesjela helt siden 1930 – med høy kvalitet, ekte begeistring og en ustoppelig sans for nye smaker. Uansett hvor du er, er vi like i nærheten med en is som får frem smilet. Det handler om å skape glede, om felles opplevelser, om alle de små og fine øyeblikkene som vi deler med hverandre.
I tillegg til egne merkevarer, samarbeider vi med Mövenpick, Mars og Froneri og selger deres iskrem i Norge. Iskremfabrikken ligger på Gjelleråsen, rett utenfor Oslo. I tillegg har selskapet avdelinger i Stavanger, Bergen, Trondheim, Harstad og Brevik. Diplom-Is selger om lag 30 millioner liter iskrem årlig og omsetter for over en milliard kroner. Selskapet har i gjennomsnitt 510 medarbeidere gjennom året.
Følg pressemeldinger fra Diplom-Is
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Diplom-Is på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Diplom-Is
Diplom-Is bytter ut ispinner med ekte gull8.4.2024 09:03:55 CEST | Pressemelding
Etter å ha holdt stand i isdisken i mer enn et halvt århundre, børster nå Diplom-Is gullstøvet av klassikeren Gullpinne. For å feire den folkekjære favoritten har iskremprodusenten laget ispinner som er gull verdt, bokstavelig talt.
Første salgsmåned unnagjort: Av årets isnyheter troner denne øverst22.3.2024 10:27:24 CET | Pressemelding
En iskrem skiller seg ut med å være usedvanlig populær blant årets isnyheter. Diplom-Is sin Hockeypulver Supersalt kan smykke seg med tittelen salgsvinner etter første måned i butikk.
Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is15.2.2024 10:00:00 CET | Pressemelding
Det bugner av nye, spennende smakskombinasjoner blant årets nyheter fra Diplom-Is. I tillegg til et gledelig gjensyn med 80-tallsklassikeren Splitt, gjør lakris for alvor sitt inntog i iskremmarkedet og endelig kommer det en hockeypulver-is.
Varmen fører til isrekord for juni30.6.2023 09:50:00 CEST | Pressemelding
Det fine juniværet gir utslag på issalget. Diplom-Is opplever enorm etterspørsel i sommervarmen – og særlig en is skiller seg ut.
Årets isnyheter fra Diplom-Is: Utvider Kræsj-familien27.2.2023 08:30:00 CET | Pressemelding
Årets isnyheter fra Diplom-Is består av noe for enhver smak. I tillegg til gjensynet med en etterspurt klassiker, dukker nå en ny variant av Norges favoritt-is opp i iskremdiskene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom