Helse Sør-Øst RHF

99,99 prosent stabil drift

Del

For tredje året på rad kan Sykehuspartner vise til 99,99 prosent sikker og stabil drift. – De ansatte i Sykehuspartner HF gjør en meget god jobb, og deres innsats er avgjørende for at sykehusene skal yte god pasientbehandling, sier administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt. 

Øystein Flobak og Lukas Johnson er operativt ansvarlige ved driftssentralen til Sykehuspartner på Skøyen.
Øystein Flobak og Lukas Johnson er operativt ansvarlige ved driftssentralen til Sykehuspartner på Skøyen. Foto: Sykehuspartner HF

Helseforetakene i Helse Sør-Øst har store forventninger til Sykehuspartner, og det er stilt strenge krav til sikker og stabil drift. Målkravet er satt til 99,95 prosent, men de ansatte i Sykehuspartner leverer en enda bedre tjeneste. Tre år på rad har Sykehuspartner HF levert 99,99 prosent.  

– Det kan få store konsekvenser for sykehusene hvis IKT-systemene ikke fungerer. Derfor er sikker og stabil drift helt avgjørende. Tallene til Sykehuspartner viser at vi kan stole på dem, og de bidrar til å skape trygghet for ansatte og pasienter på sykehusene, sier Rootwelt. 

De siste fem årene har Sykehuspartner jobbet systematisk med rotårsaksanalyser når det har oppstått uønskede driftshendelser. – Vi har innarbeidet en kultur der vi ikke bare løser symptomene, men jobber med å identifisere og løse årsaken til feilen, sier Olav Storli Ulvund, direktør for IKT-tjenester i Sykehuspartner HF.  

Slik har Sykehuspartner fått et stadig synkende antall kritiske hendelser de siste årene. 
– Vi må tette hullet i båten, ikke bare øse når den lekker, sier Ulvund. 

Sykehuspartner har også hatt mye fokus på grundige forberedelser i forkant av endringer. På den måten kan de ansatte forebygge eventuelle uønskede driftshendelser som ofte kan oppstå ved innføring av nye løsninger.  

– Høy oppetid skyldes også at vi har rundt 50 vaktlag som stiller opp til alle døgnets tider ved driftsproblemer. Vi er raske til å få IKT-systemene opp hvis de faller ut, og dette får vi gode tilbakemeldinger på fra helseforetakene, sier Ulvund.  

Han mener at det absolutt viktigste er at kundene er fornøyde med Sykehuspartner.
– Det gir de også klart uttrykk for både gjennom kundetilfredshetsmålinger og gjennom møtene vi har med toppledelsen ved helseforetakene, sier Ulvund. 

Nøkkelord

Bilder

Direktør for IKT-tjenester i Sykehuspartner HF, Olav Storli Ulvund
Direktør for IKT-tjenester i Sykehuspartner HF, Olav Storli Ulvund
Last ned bilde
Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt
Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er en av fire regionale helseforetak i Norge, og eier av de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 3,1 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken. Det arbeider tilsammen 81.000 medarbeidere i helseforetakene/sykehusene.

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye