1 av 5 skal på vinterferie

Del

De neste ukene skal mange nordmenn legge skiene i skiboksen eller pakke kofferten for å reise til varmere strøk. 

VINTERFERIE: I uke 8 og 9 er det vinterferie, og mange håper å få seg en fin skitur.
VINTERFERIE: I uke 8 og 9 er det vinterferie, og mange håper å få seg en fin skitur. Getty Images - DavorLovincic

– 1 av 5 nordmenn planlegger å ha vinterferie. Dette er på tilsvarende nivå som tidligere år, sier bransjedirektør for reiseliv, Audun Pettersen, i Hovedorganisasjonen Virke.  

Blant nordmenn som planlegger vinterferie vil 2 av 3 tilbringe vinterferien i Norge og da er det skidestinasjonene i Innlandet, Buskerud og Telemark som er reisemålet. Det viser undersøkelsen Reisepuls, som er gjennomført av Opinion for Virke. 

Kortreist ferie

Vinterferien i Norge er ofte kortreist, ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som man er bosatt i, og da er det ski- og hyttekos med familie og venner som gjelder, fortsetter Pettersen 

Resultatene viser at de som tilbringer vinterferien i Norge fremhever formål som samvær med familie og venner, samt det å utøve aktiviteter som ski eller fotturer.  

– Flere av skidestinasjonen melder om svært gode snøforhold og rekordstort besøkstall i bakkene. Det lover godt for en lang og god skisesong med godt besøk, sier Pettersen.  

Spania og Thailand populært

Nesten 4 av 10 av de som skal ha vinterferie planlegger å reise til utlandet. Da er reisemål som Spania, Thailand, Frankrike, Storbritannia eller Sverige populære.  

Reisearrangørene melder om sterk vekst i bestillinger fra solhungrige nordmenn i vinter, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme i vinterferien.  

Undersøkelsen viser at de som tilbringer vinterferien i utlandet prioriterer formål med ferien som samvær med familie og venner, rekreasjon, soling og bading, det å nyte mat, drikke og restaurantopplevelser samt oppleve nye steder. 

Fakta om undersøkelsen:  

  • Tallene er hentet fra Virke Reisepuls – en undersøkelse om nordmenns planer for ferie i 2024. 
  • Forbrukerundersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av Virke i november og desember 2023.
  • Resultatene er basert på et befolkningsrepresentativt utvalg for den norske befolkningen over 18 år. 
  • Det er totalt 2 000 respondenter som har deltatt i undersøkelsen og resultatene er vektet på geografi, kjønn og alder.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

VINTERFERIE: I uke 8 og 9 er det vinterferie, og mange håper å få seg en fin skitur.
VINTERFERIE: I uke 8 og 9 er det vinterferie, og mange håper å få seg en fin skitur.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om oss

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye