Virke

Lavere prisvekst på mat i januar

Del

Årsprisveksten på matvarer og alkoholfrie drikkevarer endte på 8,7 prosent i januar. Det viser den siste konsumprisindeksen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Dermed fortsetter den gradvise nedgangen i tolvmånedersveksten.

- Januar er en måned der prisene pleier å stige fordi juletilbudene som preger desember er forbi, og hverdagen igjen gjør seg gjeldende. At tolvmånedersveksten er noe lavere enn vi så på samme tid i fjor er positivt for forbrukerne, sier Bendik Solum Whist, direktør i Virke dagligvare.

Han forteller at konsumprisindeksen nå viser at prisveksten har vært avtagende i flere varekategorier.

- Kaffe og te, kjøtt, olje og brød er blant varekategoriene der vi ser at årsprisveksten er lavere nå enn på samme tid i fjor. En mer stabil prisutvikling er positiv både for forbrukerne og dagligvarekjedene, sier Whist.

Samtidig er prisveksten fortsatt høy i enkelte varekategorier.

- Vi har lenge sett at spesielt frukt og grønt drar opp den generelle prisveksten, noe som fortsatt er tilfellet. Dette henger sammen med økte priser i verdikjeden, samt svak kronekurs, sier Whist.

Nøkkelord

Kontakter

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer.

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye