Stortinget

Tanzanias president til Stortinget

Del

Stortingets første visepresident, Svein Harberg, vil ta imot den tanzanianske presidenten Samia Suluhu Hassan på Løvebakken tirsdag 13. februar.

Bilde av stortingsbygningen
Tanzanias president Samia Suluhu Hassan besøker Stortinget tirsdag 13. februar. Foto: Stortinget

− Jeg ser frem til å ta imot Tanzanias president Samia Suluhu Hassan på Stortinget. Tanzania er en av Norges viktigste partnere i Afrika. Våre land har en lang historie med utviklingssamarbeid. Tanzania har hatt en imponerende fremgang og tilbyr i dag attraktive investeringsmuligheter for norsk næringsliv, blant annet i energisektoren. Det er viktig med god dialog med land vi har et viktig samarbeid med, sier Svein Harberg.

Samia Suluhu Hassan er den første kvinnelige presidenten i Tanzania. Høflighetsvisitten på Stortinget er en del av presidentens program under statsbesøket til Norge. Under statsbesøk legges det som regel inn et møte på Stortinget.

Praktisk informasjon

Journalister og fotografer som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje, og som ønsker å overvære besøket, bes vennligst akkreditere seg til presse@stortinget.no innen mandag 12. februar klokken 12. Oppmøte senest tirsdag 13. februar klokken 12:15 på Løvebakken.

Fotomuligheter

12:45: Ankomst Løvebakken 
12:50: Oppstart av møtet på stortingspresidentens kontor (pool ved stort oppmøte) 
13:10: Signering av gjestebok og foto foran flaggene i Eidsvollsgalleriet 

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakten for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon mandag–fredag kl. 07.30–20.00 og lørdag–søndag kl. 11.00–20.00. E-post leses hverdager 07.30–16.30.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Bilder

Bilde av stortingsbygningen.
Tanzanias president Samia Suluhu Hassan besøker Stortinget tirsdag 13. februar.
Last ned bilde

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye