Virke

Spillprisen flytter til Trondheim

Del

Spillprisen er den årlige prisutdelingen for norsk dataspillbransje, og nå flytter den nasjonale utdelingen til Trondheim.

Spillbransjens store prisutdeling slår seg sammen med studentspillprisen START NGA og deles ut i Olavshallen i Trondheim fredag 8. mars 2024, under Kosmorama filmfestival.  

– Spillprisen er en av årets største begivenheter i spillbransjen. Her får vi vist fram alle de fantastiske og varierte spillene som er laget i Norge, og kåret de beste av siste års utgivelser. Vi er stolte over å invitere til spillbransjefeiring i Trondheims storstue, sier Åse Kringstad, leder i Virke Produsentforeningen.  

Spillprisen arrangeres av Virke Produsentforeningen i samarbeid med Norsk filminstitutt. Nå har Virke Produsentforeningen innledet et samarbeid med sterke aktører på teknologi, dataspill og film i Trøndelagsregionen for å løfte og bredde ut det nasjonale arrangementet for den norske spillbransjen.   

Kraftsamling for spill

Virke Produsentforeningen, START NGA ved NTNU, Kosmorama filmfestival, Midtnorsk filmsenter, NORD Universitet, Senter for fremragende IT-utdanning (Excited) og Work-Work har slått kreftene sammen og utarbeidet et spennende program for spillbransjen.  

– Vi ønsker sammen å bidra til å etablere et sterkere spillutviklermiljø i Trøndelagsregionen, sier Kringstad.  

Norsk spillbransje samles årlig under Spillkonventet i Oslo, under Konsoll i Bergen, og fram til nå under Spillprisen i Oslo.  

– Ved å flytte et nasjonalt arrangement som Spillprisen, får vi etablert Trondheim som en av de viktigste nasjonale møteplassene for spillbransjen, sier Kringstad.  

Spillprisen gir bransjen større synlighet og målet er å nå ut til et bredere publikum. Med spillprisutdelingen i Trondheim under Kosmorama Filmfestival blir spill en del av festivalens bransjearrangement rettet mot både spillbransjen og filmbransjen.  

– Vi er veldig glade for dette nye samarbeidet, og at vi nå i større grad utvider våre bransjedager inn mot spill, sier Silje Engeness, direktør i Kosmorama.  

Trondheim som møteplass 

Spill er både kultur, næring, eksportindustri og leverandør av verdensledende kompetanse på innovasjon og teknologi.

Spill er en global vekstnæring, og er også et av våre mest brukte kulturuttrykk, og er en av Norges største kultureksportnæringer. Spillbransjen og filmbransjen er begge kreative næringer i vekst, og et bredere samarbeid som dette, under paraplyen til filmfestivalen Kosmorama, vil være starten på en større årlig festival i Trondheim for disse næringene. Her er mulighetene store.  

 – At den nasjonale Spillprisen flytter til Trondheim og smelter sammen med START NGA, er strålende! Dette tilfører ekstra drivkraft til en trøndersk spillbransje i sterk vekst, og skaper et spennende møtested for nye talenter og profesjonelle aktører. Dette åpner dørene for utallige nye muligheter, sier Eli Gjerde, daglig leder i Midtnorsk filmsenter.  

I tillegg til å samle norsk spillbransje og fremme de norske spillene som er utgitt, er Spillprisen også viktig for å knytte kontakter mellom etablert bransje, studenter, utdannings- og fagkompetansemiljøer og investorer.  

 – Samarbeidet mellom industrien og studentene vil skape bånd mellom erfaring og nyskapning. Studenter vil lære mer om industrien og være med på å kunne løfte den norske spillindustrien, gjennom innovasjon og entreprenørskap, sier Mats Heide, leder i START NGA ved NTNU. 

Nettverks- og møteplassdelen er helt sentral når hele den norske spillbransjen samles i Trondheim, med START NGAs spillexpo i Olavshallen i forkant av prisutdelingen.  

– For spill-utdanningen ved Nord universitet og vårt Senter for fremragende IT-utdanning (samarbeid med IDI, NTNU) er det viktig å holde en tett kobling til bransjen, både med tanke på studenters motivasjon for læring og for å sikre god relevans og kvalitet i studienes innhold og pedagogiske metoder, sier førsteamanuensis ved Nord Universitet, Robin Isfold Munkvold.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

8. mars deles Spillprisen ut i Trondheim.
8. mars deles Spillprisen ut i Trondheim.
Last ned bilde

Om oss

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye