Arva

Jobber med å rette opp nye og gamle feil

Del

Montørene har vært ute i går kveld og natt og rettet feil etter hvert som stormen Ingunn dro forbi. Men Ingunn etterlater seg mye etterarbeid i dagene fremover. 

Montører på feilretting på Stonglandseidet
Montører på feilretting på Stonglandseidet

Selv om antallet abonnenter uten strøm går opp og ned fra minutt til minutt, er totalen mye lavere i formiddag, enn det var i går kveld, da flere tusen husstander i Arvas konsesjonsområde lå i mørke.

Mye etterarbeid

– Selv om uværet er over for denne gang, er ikke arbeidet med feilretting over. Vi takker for all tålmodighet våre kunder har vist så langt, men må nok be om litt til, sier beredskapsleder i Arva Reidun Trondsen.

314 kunder i Troms og 303 kunder i Nordland er fri for strøm kl. 11.00 i dag. 

– I dag er vi ute med helikopter og drone for å finne og reparere feil, sier hun.

I Troms har Arva god oversikt over de større strømbruddene, så her sender Arva ut folk på feilretting. 

 – Men ute på øyene i Nordland vet vi ikke hva som er feil, før vi kommer oss ut med helikopter eller båt, sier Trondsen. 

Helligvær hadde vært uten strøm i flere dager, men de har nå fått den tilbake. 

– Vi satser på at de aller fleste kundene våre skal få strømmen tilbake i løpet av dagen, sier Trondsen. 

Fri for strøm i ei uke

 Noen av Arvas kunder har vært uten strøm siden uværet startet forrige helg. 

– De er første pri nå. Vi satser på å få rettet feil i dag, slik at folk i Rødøy, Lurøy og Træna skal få strømmen tilbake, sier Trondsen. 

Men hun håper at den nye stormen, med orkan i kastene, som skal treffe Nordlandsøyene lørdag ettermiddag ikke tar med seg strømmen på nytt. Men hun kan ikke utelukke det. Så oppfordringa om å være beredt på strømbrudd står fast.

– Lad opp mobilen mens dere kan, sier Trondsen. 

Planlagte utkoblinger

Noen planlagte utkoblinger blir det også i dagene som kommer.

– Noen steder har vi tydd til nødløsninger, og disse må vi få satt i forskriftsmessig stand. Og vedlikehold som var planlagt før stormen måtte vi utsette, så det må vi ta nå, sier Trondsen.

Sjekk egne anlegg!

Har du fritidshus, hytte eller naust ute i distriktene, er tida nå inne for å sjekke at du har strøm - hvis været tillater at du drar dit, da. Har du ikke strøm, prøv å ta ut hovedsikringa og sett den inn igjen. 

– Hvis du fortsatt ikke har strøm, må du melde feil til oss. Ikke alle enkeltvise strømbrudd vises i strømstanskartet på arva.no. Det nytter altså ikke å ringe oss og spørre om du har strøm på hytta. Du må sjekke selv, sier Trondsen. 

Her er mer info: Egenkontroll (arva.no)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nedblåst stolpe på Helligvær
Nedblåst stolpe på Helligvær
Last ned bilde
Ising og salting på isolator
Ising og salting på isolator
Last ned bilde
Lynnedslag i linja Øresvik-Reppa
Lynnedslag i linja Øresvik-Reppa
Last ned bilde

Om Arva

Arva skal inspirere til effektiv energibruk og sikre stabil strømforsyning i dag og for morgendagen. Vi er landsdelens største nettselskap med mer enn en fjerdedel av Nord-Norges befolkning som våre kunder. Sammen skal vi realisere ei felles elektrisk fremtid.

Følg pressemeldinger fra Arva

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arva på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arva

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye