Arva

Nå står Troms for tur

Del

Nå løyer det i Nordland, og antallet som er fri for strøm har stabilisert seg rundt 400. Men i ettermiddag har stormen Ingunn beveget seg nordover, og lager nå krøll i strømforsyninga mange steder i Troms. Kl. 16 var 2700 kunder i Troms uten strøm. 

Stolpe som har fått hard medfart.
Stolpe som har fått hard medfart.

Over 2700 abonnenter i Troms er fri for strøm kl. 16.00 i dag. 

En rekke strømbrudd

Strømbruddene har oppstått flere steder. På Senja er 1700 abonnenter fri for strøm. I Salangen er over 300 kunder rammet. Rundt 250 abonnenter på Kvaløya er uten strøm, og 50-60 kunder på Tromsøya likeså.

– Vi jobber med å få oversikt. Vi må også vurdere værforholdene, og om det er forsvarlig å sende folk ut på feilretting, sier Arvas beredskapsleder, Reidun Trondsen.

Ett problem er at Sandnessundbrua er stengt.

– Vi må finne en måte å få montørene våre over til Kvaløya på. De skal ha med seg skutere på henger, og det er ei utfordring i den sterke vinden, sier hun.  

I tilegg er 19 kunder fri for strøm fra forrige uværsrunde, 14 på Vannøya, 4 på Rebbenesøya og en kunde på Kjølen. 

– Disse feilene regner vi med å få rettet i løpet av morgendagen, fortsetter hun. 

Verste over i Nordland

Arvas nettkunder i Nordland kan puste lettet ut etter at det verste nå er over. 

– Og selv om stormen har satt sine spor på mange måter, har den ikke gått så kraftig ut over Arvas kraftnett i Nordland som de alvorlige værvarslene kunne tyde på, sier Trondsen.

Ut over ettermiddagen har antallet som er uten strøm i Nordland sunket sakte, men sikkert, og er nå nede på 414. Kundene befinner seg på Helligvær, Femris, Landegode, Rødøy, Lurøy, Kjerringøy og Træna. 

Prioritert rekkefølge

– Vi tar dem i priporitert rekkefølge, og begynner der strømmen har vært borte lengst, så snart det er mulig å komme oss dit. Vi satser på å få strøm tilbake på Gjerdøya i Rødøy i løpet av kvelden. Men noen kunder må smøre seg med tålmodighet til i morgen, sier Trondsen. 

I Tårnvik på Kjerringøy er fem kunder uten strøm.

– Her ligger ledning på bakken, så dette vil ta tid å rette opp, sier beredskapslederen, som anslår at feilen kan bli rettet på ettermiddagen 5. februar.

Nøkkelord

Kontakter

Om Arva

Arva skal inspirere til effektiv energibruk og sikre stabil strømforsyning i dag og for morgendagen. Vi er landsdelens største nettselskap med mer enn en fjerdedel av Nord-Norges befolkning som våre kunder. Sammen skal vi realisere ei felles elektrisk fremtid.

Følg pressemeldinger fra Arva

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arva på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arva

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye