Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Flere områder i nord mangler internett- og mobildekning

Del

Uvær og sterke vindkast skaper utfordringer i deler av Nord-Norge, og det får nå også konsekvenser for mobildekningen. Nkom oppfordrer alle til å tenke egenberedskap.

Husk at du kan ringe nødetatene selv om det ikke er dekning fra ditt mobilselskap. Det forutsetter imidlertid at et selskap har dekning i området.
Husk at du kan ringe nødetatene selv om det ikke er dekning fra ditt mobilselskap. Det forutsetter imidlertid at et selskap har dekning i området. Anders Martinsen Nkom

— Nkom får rapporter om at det er flere områder som har mangelfull eller helt bortfall av internett- og mobiltilgang. Flere av utfallene skyldes mangelende strømforsyning. Både Telenor, Telia og Ice er i beredskap, men uværet gjør at det er vanskelig å starte feilretting, sier Svein Sundfør Scheie som er seksjonssjef i  sikkerhetsavdelingen i Nkom. 

Her kan du se oppdatert liste over utfall i mobilnettene 

Den kraftige stormen i Nord-Norge har ført til stengte skoler og innstilte fly. I Kvæfjord i Troms har politiet sendt ut nødvarsel om skred. Uværet påvirker fremkommeligheten i landsdelen, og det er derfor viktig å tenke på hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp. 

–Sørg for å ha en fulladet mobiltelefon, og ellers lade opp elektronisk utstyr hjemme, som for eksempel PC og elbil. Disse kan brukes til å lade opp mobiltelefonen din dersom du går tom for strøm, sier Scheie. 

Det samarbeides godt mellom myndighetene, mobiloperatørene og andre involverte parter, og situasjonen følges tett. Dersom stormen fører til utfall i mobilnettene, er det viktig at folk kan kontakte nødetatene. 

–Først og fremst er det viktig å huske på at du kan ringe nødetatene selv om du mangler mobildekning fra mobilselskapet ditt, forutsatt at det finnes mobildekning fra minst ett annet mobilselskap der du befinner deg, forteller Scheie. 

 –Dersom mobilnettet er nede, er det også mulig å bruke internett til å ringe. Her er det nyttig å sjekke at Wifi Tale er aktivert på telefonen.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneAvdelingsdirektør kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Husk at du kan ringe nødetatene selv om det ikke er dekning fra ditt mobilselskap. Det forutsetter imidlertid at et selskap har dekning i området.
Husk at du kan ringe nødetatene selv om det ikke er dekning fra ditt mobilselskap. Det forutsetter imidlertid at et selskap har dekning i området.
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye