Arva

Sponser gode tiltak i nord

Del

Arva deler ut 400.000 kroner til tiltak i Troms og Nordland som fremmer lokal kultur og kunnskap om ei bærekraftig fremtid. Frivillige organisasjoner kan søke om 20.000 kroner hver til sine tiltak.

Stina Sønvisen i Arva deler ut sponsormidler som fremmer lokal kultur.
Stina Sønvisen i Arva deler ut sponsormidler som fremmer lokal kultur.

Arvas samfunnsansvar er å sørge for ei bærekraftig strømforsyning i Nord-Norge. Arva har en sterk tilhørighet til nord og ønsker et godt samarbeid med lokalsamfunnet.

Fremmer lokal kultur

– Potten skal gå til å fremme lokal kultur og kunnskap om bærekraft. Tiltak rettet mot barn og unge og tiltak med samisk profil vil også bli prioritert, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Arva, Stina Sønvisen som har ansvar for sponsormidlene.

Hun er glad for å få jobbe med å støtte gode tiltak. Noen søknader har hun fått inn allerede, men foreløpig er ikke alle plassene fylt opp. 

Stiller noen krav

Hun oppfordrer søkerne om å sette seg inn i kriteriene Arva har for å gi støtte. Arva krever at søkerne gjør rede for hvordan de møter kriteriene for å få sponsormidler. Søkerne må være frivillige organisasjoner og ha lokal tilhørighet.

– Vi krever også at søknadene inneholder plan, budsjett og forslag til hvordan Arva kan profileres gjennom tiltaket, sier hun.

Hun understreker at ikke alle tiltak vil kunne få støtte av Arva. Enkeltpersoner, tiltak som er et offentlig ansvar, russearrangementer, reiser/turer eller politiske og religiøse organisasjoner vil ikke bli sponset av Arva.

Egentlig er Arvas sponsorpott på 1,2 millioner kroner, men deler av beløpet er bundet opp i faste samarbeidsavtaler med Ungt entreprenørskap, Reistadløpet og akademia.

Mange måtte vente

En rekke frivillige organisasjoner tok kontakt allerede i 2023, i håp om å få midler til sine tiltak.

– Men de fikk beskjed om å vente til vi hadde fått sponsormidlene på plass i 2024. Men nå ønsker vi søknadene velkommen, sier hun.

Maks 20.000 kroner

Arva innvilger maks 20.000 kroner til hvert tiltak, og søknadsfristen er 31. mars.

Les mer og søk sponsormidler her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Stina Sønvisen i Arva deler ut sponsormidler som fremmer lokal kultur.
Stina Sønvisen i Arva deler ut sponsormidler som fremmer lokal kultur.
Last ned bilde

Om Arva

Arva skal inspirere til effektiv energibruk og sikre stabil strømforsyning i dag og for morgendagen. Vi er landsdelens største nettselskap med mer enn en fjerdedel av Nord-Norges befolkning som våre kunder. Sammen skal vi realisere ei felles elektrisk fremtid.

Følg pressemeldinger fra Arva

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arva på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arva

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye