Kulturdirektoratet

Kulturdirektoratet kartlegger kulturlivets arbeid med klima og miljø

Del

Hvordan arbeider det norske kulturlivet for å nå klimamålene? På vegne av Kulturdirektoratet sender Verian nå ut en undersøkelse til flere hundre av landets kunst- og kulturaktører.

Scenekunst-kompaniet Acting for climate har som mål å inspirere til en bærekraftig fremtid gjennom sitt arbeid. Bildet er fra prosjektet BARK, som har mottatt støtte gjennom Kulturrådets ordning Fri scenekunst.
Scenekunst-kompaniet Acting for climate har som mål å inspirere til en bærekraftig fremtid gjennom sitt arbeid. Bildet er fra prosjektet BARK, som har mottatt støtte gjennom Kulturrådets ordning Fri scenekunst. Cosmin Cirstea/Acting for Climate Cosmin Cirstea

Norge har sluttet seg til FNs Agenda 2030 og de 17 bærekraftsmålene. Innen år 2030 skal vi redusere våre CO2-utslipp med 50 %, og fra 2050 er målet nullutslipp. Klima- og miljømessig bærekraft er et prioritert område, og Regjeringens politikk på dette området bygger på at alle samfunnssektorer bidrar.

600 kulturaktører over hele landet har nå mottatt invitasjon til å svare på undersøkelsen per e-post. Rapporten basert på arbeidet er planlagt å være ferdig innen utgangen av første kvartal 2024.

Viktig innsikt for videre bærekraftarbeid

Kartleggingen henvender seg til virksomheter som mottar støtte over Kultur- og likestillingsdepartementets budsjett. Dette inkluderer både aktører som får midler direkte over nasjonalbudsjettet og som mottar støtte gjennom organene Kulturrådet og Fond for lyd og bilde.

– Undersøkelsen vil gi oss viktig innsikt for at vi skal kunne utvikle bedre tjenester og et mer treffsikkert virkemiddelapparat for grønn omstilling. Vi vet at en del kulturaktører allerede er kommet godt i gang med omstillingen, men vi vet også at det er stor variasjon i sektoren, både når det gjelder kompetanse og ressurser til å jobbe med klima- og miljøtiltak. Vi ønsker å ta rede på hva aktørene gjør i dag, hva som er «hemmere» og «fremmere», og hvordan vi best kan bistå feltet videre i omstillingen til et lavutslippssamfunn, sier Nina Kulås, Avdelingsdirektør for innovasjon og partnerskap i Kulturdirektoratet.

Oppdrag fra Kultur- og likestillingsdepartementet

Bakgrunnen for undersøkelsen ligger i oppdraget fra Kultur- og likestillingsdepartementet til underliggende etater om å styrke arbeidet med bærekraft, spesielt innen klima og miljø.

Undersøkelsen utføres av Verian (tidligere Kantar Public) på vegne av Kulturdirektoratet.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye