Eika Gruppen

Inngåelse av avtale om sammenslåing av Fremtind Forsikring og Eika Forsikring – Steinar Simonsen tiltrer samtidig som konsernsjef i Eika Gruppen AS

Del

Det vises til tidligere børsmeldinger publisert 12. desember 2023 vedrørende inngåelse av intensjonsavtale mellom Fremtind Forsikring AS og Eika Forsikring AS, og deres respektive eiere SpareBank 1 Gruppen AS, DNB Bank ASA og Eika Gruppen AS, om å slå sammen de to selskapene.

Steinar Simonsen tiltrer i dag som konsernsjef i Eika Gruppen AS.
Steinar Simonsen tiltrer i dag som konsernsjef i Eika Gruppen AS.

SpareBank 1 Gruppen AS, DNB Bank ASA, Eika Gruppen AS, Fremtind Forsikring AS og Eika Forsikring AS har i dag, 19. januar 2024, inngått en endelig transaksjonsavtale. Transaksjonen vil bestå i at de tre eierne overfører sine aksjer i Fremtind Forsikring AS og Eika Forsikring AS til et felleseid selskap som vil hete Fremtind Holding AS, DNB kjøper et antall aksjer i Fremtind Holding AS fra Eika Gruppen AS og at de to forsikringsselskapene deretter fusjoneres.

Etter gjennomføringen av transaksjonen vil Fremtind Holding AS ha følgende eierfordeling: SpareBank 1 Gruppen AS 51,44 %, DNB Bank ASA 28,46 % og Eika Gruppen AS 20,10 %. Fremtind Holding AS vil være et datterselskap i SpareBank 1 Gruppen AS.

Gjennomføres tidligst sommeren 2024

Gjennomføringen av den endelige transaksjonsavtalen er blant annet betinget av at partene oppnår samtlige nødvendige myndighetsgodkjenninger uten vilkår som er vesentlig tyngende. Det forventes at transaksjonen tidligst vil kunne gjennomføres sommeren 2024.

Steinar Simonsen tiltrer som konsernsjef fra 19. januar

Samtidig med at transaksjonsavtalen er gjennomført fratrer Hege Toft Karlsen som konsernsjef i Eika Gruppen AS. Som omtalt i pressemelding 12.12.23. er Steinar Simonsen ansatt som konsernsjef, og har tiltrådt i dag, 19. januar 2024.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Steinar Simonsen tiltrer i dag som konsernsjef i Eika Gruppen AS.
Steinar Simonsen tiltrer i dag som konsernsjef i Eika Gruppen AS.
Last ned bilde

Lenker

Om Eika

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er spredt over store deler av landet og bidrar til økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringsliv i sine markedsområder. Samarbeidet i alliansen sørger for stordriftsfordeler for lokalbankene som nyter høy tilfredshet blant sine kunder.

Eika Gruppen er eid av bankene. Eika Gruppens visjon er å styrke lokalbanken gjennom å sikre sterke, omsorgsfulle lokalbanker som kan være en drivkraft for vekst og utvikling for kunder og lokalsamfunn. Eika Gruppens kjernevirksomhet er å sikre lokalbankene moderne og effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser, inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur. Les mer på eika.no - https://eika.no/

Eika. Ved din side.

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

Høyere skadetall trekker ned kvartalsresultatet8.5.2024 09:33:43 CEST | Pressemelding

Eika Gruppens netto driftsinntekter endte på 1,2 milliarder kroner i årets første kvartal, opp fra 1,1 milliarder i 2023. Resultat før skatt ble -48 mot 32 millioner kroner i fjor. Reduksjonen skyldes et svakt forsikringsresultat etter et utfordrende skadebilde i årets to første måneder. De siste to månedene viser imidlertid en betydelig forbedring i skadesituasjonen, og den underliggende trenden er positiv.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye