Ny utdanning: Avhør av mistenkte barn og sårbare voksne
Politihøgskolen starter nå opp en ny utdanning som skal sikre en bedre ivaretakelse i avhør av mistenkte barn og særlig sårbare voksne. Et viktig og etterlengtet tiltak for å sikre kvalitet og rettssikkerhet inn mot grupper med særskilte behov.

Målsettingen er å høyne kompetansen i politiet, og et bidrag til å leve opp til internasjonale forpliktelser der det presiseres at disse gruppene har krav på særlig beskyttelse i form av spesialutdannete avhørere. Både mistenkte barn, og personer med utviklingshemming og utviklingsforstyrrelser, er lett påvirkelige. De kan ha vanskeligheter med å forstå sine rettigheter og rekkevidden av sin deltakelse under avhør.
Førsteamanuensis Kristian Kepinska Jakobsen ved Politihøgskolen er fagansvarlig for det nye studiet. Hun uttrykker både lettelse og glede over at denne utdanningen nå er på plass.
- Det har vært arbeidet med dette over noen år. Vi har lenge vært klar over at dette er grupper som må ivaretas på en særskilt måte, ikke minst gjennom økt kompetanse. Nå har Riksadvokaten kommet med sine retningslinjer, og vi har fått en nasjonal veileder som også har med hensynet til de gruppene vi her snakker om.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Om oss
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
Husk søknadsfristen til politiutdanning 1. mars25.2.2025 09:05:21 CET | Pressemelding
Søknadsfristen til Bachelor – Politiutdanning skiller seg fra de fleste andre studietilbud innen høyere utdanning. Politiutdanningen har en mer omfattende søkeprosess, derfor har Politihøgskolen også en tidligere søknadsfrist enn de andre høyere utdanningene: 1. mars.
Politistudentene er landets aller mest fornøyde10.2.2025 17:03:02 CET | Pressemelding
Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.
Forskningstimen åpen for media31.1.2025 13:15:45 CET | Pressemelding
Som en viktig leverandør av forskningsbasert kunnskap til politiet og justissektoren, starter Politihøgskolen opp med foredragsserien Forskningstimen. Arrangementet er et nytt initiativ, og er også åpent for media.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom