Nye Veier

Markering av åpnet Kvænangsfjelltunnel

Del

Vi har gleden av å invitere deg til offisiell delåpning av ny, sikker E6 gjennom Kvænangsfjellet. Mandag 22. januar markerer samferdselsminister Jon-Ivar Nygård at Nye Veier og entreprenør LNS åpnet Kvænangsfjelltunnelen i desember 2023.

Punktet viser ca hvor LNS sin anleggsrigg i Sørstraumen i Kvænangen kommuner, er lokalisert.
Punktet viser ca hvor LNS sin anleggsrigg i Sørstraumen i Kvænangen kommuner, er lokalisert.

Byggestart var august 2021, og mandag 22. januar 2024 skal vi markere offisiell delåpning av veien. Når vi offisielt markerer veiåpningen 22. januar, har trafikken allerede gått på veien gjennom Kvænangsfjellet en stund. Nye Veier har prioritert å levere vei til nytte for brukerne så snart det var mulig. Dette er en etterlengtet vei som betyr mye for samfunnssikkerhet og beredskap, fremkommelighet og ikke minst betyr det en enklere og mer forutsigbar reisehverdag for mange. 

Praktiske opplysninger om arrangementet: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård skal stå for den offisielle åpningen. Vi legger til rette for felles befaring i buss fra entreprenørens rigg i Sørstraumen i Kvænangen kommune. Etter befaringen inviterer vi til et arrangement på riggen til vår totalentreprenør med taler og servering av varmt måltid. Tidsrammen for hele markeringen er kl. 11.00 – 14.00 fra oppmøte på prosjektkontoret og til innendørsarrangementet er avsluttet. Vi trenger bekreftelse på om du kommer eller ikke, og om du deltar på innendørsarrangement i etterkant av bussturen.

Møt gjerne opp i god tid før kl 11.00. 

Kontakter

Bilder

Bilde av prosjektet mot nordøst.
Bilde av prosjektet mot nordøst.
Last ned bilde

Om oss

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye