Discover Airlines åpner Finnmark for Europa med ny direkterute

Del

Discover Airlines og Avinor har gleden av å kunngjøre åpningen av en ny direkterute fra Frankfurt til Alta. Denne vinterruten åpner dørene for et nytt kapittel i nordnorsk turisme.

– Alta fortjener bedre tilgjengelighet mot viktige markeder for det lokale reiselivet, sier Martin Langaas, ruteutviklingssjef i Avinor. – Når vi nå kan presentere den første flyruten dedikert for utlandsturisme inn til Alta, så åpner vi opp for et helt nytt reiselivseventyr for hele Finnmark.

Airbus A320 Discover Airlines
Airbus A320 Discover Airlines Discover Airlines

Etableringen av den nye direkteruten mellom Frankfurt og Alta er historisk: det er den første direkte ruteflyforbindelsen mellom Europa og Finnmark. Jomfruturen blir 19. desember 2024. Ruten er rettet mot ferie- og fritidsreisende fra Tyskland, Italia og flere andre land på kontinentet.

– Vi er glade for å utvide ruteporteføljen vår til å inkludere Alta og tilby den eneste direkteforbindelsen fra Tyskland fra vinteren 2024, sier Helmut Wölfel, kommersiell direktør i Discover Airlines. – Sammen med Harstad/Narvik lufthavn Evenes, som vi kun flyr til om sommeren, blir dette vår andre destinasjon i Norge. – Dette gjenspeiler regionens popularitet, spesielt blant reisende fra Tyskland, legger Wölfel til.

En ny æra for Finnmark
Den nye ruten fra Frankfurt til Alta er ikke bare en opprusting av rutetilbudet; det er en anerkjennelse av Alta og Finnmarks unike tiltrekningskraft og potensial i reiselivsmarkedet. – Opprettelse av denne direkteruta med Discover Airlines er en stor milepæl for reiselivsnæringen i Altaregionen, og for hele lokalsamfunnet, fastslår reiselivssjef i Visit Alta Katja Pettersen. – Tilgjengelighet har alltid vært en stor utfordring og et hinder for ytterligere utvikling i vår næring, men denne nye ruten er en “gamechanger”.
Discover Airlines bringer Europa nærmere Alta og Alta nærmere den store verden, jubler reiselivssjefen. Hun gleder seg over at ekte arktiske opplevelser blir mer tilgjengelig for utenlandske gjester – allerede neste vinter.

Samarbeid som bærer frukter
Avinor og Visit Alta har jobbet hånd i hånd for å starte opp denne ruten, og samarbeidethar vært avgjørende. – Vi har en tydelig strategi om å samarbeide med destinasjonsselskapene for å kunne realisere nye flyruter, forklarer ruteutviklingssjef i Avinor Martin Langaas. Kraften som ligger i at vi sammen med destinasjonsselskapene jobber frem realistiske ruteforslag og står sammen i innsalget mot flyselskapene, er en forutsetning for å lykkes.

To ukentlige rundturer
Discover Airlines vil operere ruten med to ukentlige avganger i hver retning gjennom vintersesongen 2024/25. Flyvningene vil finne sted på torsdager og søndager, med avgang fra Frankfurt kl. 09:05 og ankomst i Alta kl. 12:40. Returflygningene fra Alta vil ta av kl. 13:25 og lande i Frankfurt kl. 16:50. Flytiden er estimert til 3 timer og 35 minutter fra Frankfurt til Alta, og 3 timer og 25 minutter på returen.

Dag

Flight

Retning

Avgang

Ankomst

Reisetid

Torsdag

4Y1302

FRA-ALF

10:05

13:40

3h 35min

Torsdag

4Y1303

ALF-FRA

14:25

17:50

3h 25min

Søndag

4Y1302

FRA-ALF

10:05

13:40

3h 35min

Søndag

4Y1303

ALF-FRA

14:25

17:50

3h 25min

Takket være full integrasjon i Lufthansa-nettverket ved knutepunktet i Frankfurt, er det nå enda enklere og mer praktisk for reisende fra hele Europa å reise til Alta.

– En sømløs bestillingsprosess og forbindelser i Frankfurt utgjør hele forskjellen, sier Helmut Wölfel i Discover Airlines. – Alta er et perfekt tilskudd til vår portefølje for fritidsreiser. 

Fremtidsutsikter
Denne ruten kan være begynnelsen på flere spennende initiativer fra Alta.

– Lokal entusiasme og kraft gir troverdighet og momentum for Avinor inn i vårt samarbeid med flyselskapene. Lykkes vi med denne ruten, har vi mer spennende på gang fra Alta, avslutter Langaas.

Om Discover Airlines: Discover Airlines er et tysk fritidsflyselskap i Lufthansa-gruppen, som opererer fra Frankfurt og München. Selskapet ble startet i 2021 og flyr til feriedestinasjoner over hele verden. De tilbyr en tjeneste tilpasset fritidsreisende. Discover Airlines er en del av Lufthansa-gruppens satsing på fritidsreiser. De har en integrert bestillingsprosess og tilbyr sømløse overføringer ved sine knutepunkter i Frankfurt og München, samt på Lufthansa-gruppens globale destinasjoner og hos partnerflyselskaper. Hovedkontoret ligger i Frankfurt. Selskapet har 24 fly og omkring 2 000 ansatte. Billetter kan bestilles på discover-airlines.com, gjennom Lufthansa-gruppens bestillingskanaler og i reisebyråer.

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktpersoner

Avinor: Pressevakt, +47 918 15 614, presse@avinor.no
Visit Alta: Katja Pettersen, +47 916 25 408, katja@visitalta.no
Discover Airlines: Leonie Bueb, +49 151 2917 9922, leonie.bueb@lufthansa-group.com

Bilder

Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen, Alta
Last ned bilde
Last ned bilde
Storekorsnes ferie og fritid
Storekorsnes ferie og fritid
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Katja Pettersen, Visit Alta
Katja Pettersen, Visit Alta
Last ned bilde

Lenker

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Fjerde kvartal 2023: Reduserte inntekter grunnet endret reisemønster12.2.2024 14:20:00 CET | Pressemelding

- Avinors hovedutfordring er reduserte inntekter som skyldes endringer i reisemønster etter pandemien. Det er langt færre forretningsreisende enn før og nordmenns reiseaktivitet innenlands har flatet ut. Lavere trafikkvolum, manglende justering av lufthavnavgiftene, samt reduserte inntekter per passasjer, mye grunnet redusert tax-free-kvote, utfordrer Avinormodellen, sier konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye