Norsk Osteopatforbund

Siste innspurt for osteopatistudentene på Kristiania

Del

Fjerdeårsstudentene ved osteopatiutdanningen på Kristiana ser håpefullt mot målet om å bli osteopater og autorisert helsepersonell.

Fra venstre: Marius Lund, Christoffer Müller, Henriette Tomassen, Vebjørn G. Solemsli, Sebastian Bakken
Fra venstre: Marius Lund, Christoffer Müller, Henriette Tomassen, Vebjørn G. Solemsli, Sebastian Bakken

Gleder seg til å bli ferdig

Hvert år uteksamineres det nye osteopater på Kristiania etter et studieløp på fire år. Det er stor faglig interesse blant studentene, som gleder seg til å bli ferdigutdannede osteopater. En av studentene, Vebjørn G. Solemsli, ser mot slutten av studiet.

- Det har vært fine år på skolen, men det blir godt å komme seg ut i jobb. Jeg brenner for faget og gleder meg til å kunne hjelpe mennesker med smerteproblematikk, sier Solemsli.

Studentklinikken – en viktig arena 

De to siste årene av studieløpet har studentene praksis på skolens studentklinikk, der de under veiledning tar i mot pasienter.

Ronja Strømsborg Lund, studieprogramleder i osteopati, er godt fornøyd med studentene.

– Det er et kull med mye faglig interesse, noe som lover bra for fremtiden, sier hun.

Fireårig utdanning

Høyskolen Kristiania i Oslo er den eneste skolen i Norge som tilbyr utdanning innen osteopati. Studiet er fireårig, det består av en treårig bachelorgrad og en ettårig videreutdanning. Studiet er NOKUT-godkjent, og gir derav rett til lån og stipend fra Lånekassen. Utdanningen avsluttes med en diplomoppgave og klinisk kompetanseeksamen.

Utdanningen kvalifiserer til medlemskap i Norsk Osteopatforbund, og er i henhold til Helsedirektoratets krav til utdanning for å søke autorisasjon.

Kontakter

Om oss

Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Osteopater er autorisert helsepersonell. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye