Ving Norge

Ving ser imponerende økning i antall reisende

Del

Året 2023 var en betydelig opptur for reiselivet og reiseaktiviteten nærmer seg gradvis nivåene før pandemien. Norges største reisearrangør, Ving, kan rapportere om en imponerende økning på over 17 prosent i antall reisende i 2023 sammenlignet med året før. Dette understreker at reiser er noe som nordmenn prioriterer høyt og denne trenden ser ut til å fortsette inn i 2024. Dette til tross for økonomisk usikre tider, krig og uro, samt en svekket norsk krone.

I en helt fersk undersøkelse fra Virke utført av Opinion kommer det frem at reiselysten fortsatt er stor blant nordmenn og det er særlig sommerferien som prioriteres. I gjennomsnitt planlegger en husholdning å bruke 45 900 kroner på ferie i 2024, noe som er nesten 10 000 mer enn i fjor da gjennomsnittet var 36 250 kroner. Det er 65 % av de spurte som sier at de skal reise på sommerferie i 2024, og 46 % sier at det er viktig å prioritere feriereisen selv om den er blitt dyrere.

– Reiselysten er stor blant det norske folk. Det finnes en lengsel etter å skape gode ferieminner, og oppleve nye, spennende reisemål. Vi ser også at trygghet blir ekstra viktig i urolige tider, og vi opplever at dette er en avgjørende faktor for mange reisende. Pakkereisen har derfor utvilsomt opplevd en renessanse, uttaler Marie-Anne Zachrisson, landssjef for Ving.

Reisemønsteret i 2023 var preget av en fantastisk Hellas-sommer. Interessen for å reise til kjente og kjære greske øyer fikk et tydelig oppsving. Vings største ferieland var imidlertid Spania, der både Gran Canaria og Mallorca ble de soleklart største reisemålene. 2023 var også året da nordmenn gradvis vendte tilbake til de store metropolene som London, Roma og Barcelona. Mange rettet også blikket østover igjen, mot byer som for eksempel Gdansk, som klatret inn på topp-fem listen over mest besøkte storbyer. De mer eksotiske reisemålene ble dominert av Maldivene og Mauritius, men det var også økende nysgjerrighet for andre reisemål i Indiahavet, som Sri Lanka og Zanzibar.  

Hit reiste Vings gjester i 2023

De fem mest populære charterdestinasjonene:

  1. Gran Canaria
  2. Mallorca
  3. Kreta
  4. Rhodos
  5. Tenerife

De fem mest populære storbyene:

  1. London
  2. Roma
  3. Barcelona
  4. Paris
  5. Gdansk

Nøkkelord

Kontakter

Pressehenvendelser - kun for journalister.

Bilder

Lenker

Om oss

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Sterk start på reiseåret 2024 – vinterferien er snart utsolgt31.1.2024 09:16:40 CET | Pressemelding

Kulde, frost, snø og vind har preget årets første måned, og vinterværet har påvirket bestillingene av reiser til solrike og varme reisemål. Ving, Norges største reisearrangør, har vært i full sving med salg av reiser siden nyttår og opplevde forrige uke en imponerende økning på hele 33 % i antall vinterbestillinger, sammenlignet med samme uke i fjor. I vinterferieukene (uke 8 og 9) er 97 % av alle charterreisene utsolgt og hele 9400 nordmenn har valgt Ving for å sikre seg en solfylt vinterferie.

Ving lanserer tre nye spennende storbyer5.1.2024 09:20:09 CET | Pressemelding

Det er en stor etterspørsel etter weekendreiser til byer i Europa og nå presenterer Ving tre nye, spennende reisemål. De pulserende storbyene Wroclaw og Valencia, samt den sjarmerende byen Bergamo i Nord-Italia, utgjør de nyeste tilskuddene i Vings utvalg. For disse reisemålene tilbyr Ving hoteller med sentral beliggenhet og flytilbud med fleksible reiselengder, året rundt. En rykende fersk undersøkelse fra Virke* viser at hele 4 av 10 planlegger en weekendtur til utlandet i 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye