FNs generalforsamling vedtar resolusjon om rehabiliteringen av Semipalatinsk

Del

FNs generalforsamling i New York vedtok 19. desember 2023 enstemmig en resolusjon om internasjonalt samarbeid og koordinering for menneskelig, miljømessig og økonomisk rehabilitering av Kasakhstans region Semipalatinsk for 11. gang. Dette meddeler det kasakhiske utenriksdepartementets pressetjeneste.

Stronger than Death monument in Semei erected in 2001 in memory of the victims of nuclear testing in Kazakhstan (source: The Astana Times).
Stronger than Death monument in Semei erected in 2001 in memory of the victims of nuclear testing in Kazakhstan (source: The Astana Times).

Til sammen 85 FNs medlemsland støttet resolusjonen som først ble vedtatt i 1997.

Dokumentet understreker en felles bekymring for de langsiktige konsekvensene av kjernefysiske tester på livet og helsa til befolkningen i regionen Semipalatinsk, spesielt barn og andre sårbare grupper.

Resolusjonen anerkjenner den kasakhiske regjeringens viktige rolle i tildeling av ressurser for å møte behovene til regionen Semipalatinsk.

Den oppfordrer verdenssamfunnet til å hjelpe Kasakhstan med å utvikle og gjennomføre spesielle programmer og prosjekter for å behandle og støtte den berørte befolkningen.

Videre oppfordrer dokumentet til å støtte landets arbeid med å sikre økonomisk vekst og bærekraftig utvikling i regionen Semipalatinsk.

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Smirres hjemsted Burabay åpner vintersesongen29.12.2023 11:35:47 CET | Pressemelding

Burabay nasjonalpark startet vintersesongen med en festlig konsert på opplevelsesparken Kasakhstans Lappland 17. Desember 2023. Burabay er kjent for sin fantastiske natur som er preget av tette skoger og uberørte innsjøer, noe som tiltrekker tusenvis av turister hvert år. Vintersesongen forsterker regionens sjarm og forvandler den til et eventyrland. Det er ikke overraskende at det er her 1994 Lillehammer OL-mester Vladimir "Smirre" Smirnov er født og oppvokst.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye