Glass og Fasadeforeningen

Opplæringssenter med komplett maskinpark

Del

Intermac Master 23, Glass og Fasadeforeningens nyeste investering, er nå installert i bransjens kurs- og kompetansesenter. – Vårt verksted er nå topp utstyrt for å tilby fagopplæring på alle nivåer i bransjen, sier Bjørn Glenn Hansen.

Foto av Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen og daglig leder Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen.
Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen og daglig leder Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen, er glade for at man nå kan bearbeide glass på GF Arena. Harald Aase Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen er eier av Glassfaget og står bak digital lærebok, læreplan i glassfaget og et eget kurs- og kompetansesenter.

– Styrking av fagutdanningen og sikre rekruttering til bransjen er blant våre viktigste oppgaver. Gjennom 16 måneders drift av senteret, har vi allerede rukket å videreutvikle tilbudet. Maskinparken er nå komplett, men for å være bransjens mest moderne kurs- og utdanningssenter, skal vi hele tiden evne å tilpasse vårt verksted og våre undervisningslokaler etter nye krav og forventninger, sier Hansen.

Maskin- og utstyrsparken på GF Arena består nå av separate CNC bearbeidingssentre for aluminium og glass, kappsag for aluminium, skjære- og montasjebord og diagnostiering og kalibreringsutstyr for frontrutemontering.

Faglig leder Jonas van Zwieten Sivertsen har det overordnede faglige ansvaret på GF Arena.

– Vårt verksted er tilrettelagt for å ha best mulig forutsetninger for å gi god fagutdanning. I tillegg stilles verksted, maskinpark og kurslokaler til disposisjon for bedriftene i bransjen til deres aktiviteter innenfor opplæring, demo og presentasjoner. Utstillere på Bygg Reis Deg 2023 produserte for eksempel fasader, dører og vinduer til sine utstillinger hos oss. Vi ønsker oss flere brukere av foreningens kurs- og kompetansesenter, sier Sivertsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto av Intermac Master 23, en hypermoderne CNC-maskin
Intermac Master 23 er en hypermoderne CNC-maskin som freser, borer, kant- og overflatebearbeider ulike glassformater.
Last ned bilde

Om oss

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en arbeidsgiver- og bransjeforening. Medlemsbedriftene har sine virksomheter innenfor bygge- og bilindustrien. Våre kjernematerialer er glass, aluminium og stål.

Følg pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye