Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad og Stiftelsen Det Norske Veritas inngår stor samarbeidsavtale

Del

Henie Onstad Kunstsenter og Stiftelsen Det Norske Veritas (DNV) utvider samarbeidet og inngår nå en tre-årig samarbeidsavtale, hvor DNV bidrar med 2 millioner kroner til Henie Onstad årlig.

Ulrike Haugen, konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunnskontakt i DNV, og Anne Hilde Neset, direktør for Henie Onstad, utenfor Henie Onstad Kunstsenter.
Ulrike Haugen, konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunnskontakt i DNV, og Anne Hilde Neset, direktør for Henie Onstad, utenfor Henie Onstad Kunstsenter. Foto: Henie Onstad Kunstsenter

– Vi er svært glade over samarbeidet, og dette befester DNV som en av kunstsenterets hovedpartnere, sier direktør Anne Hilde Neset ved Henie Onstad Kunstsenter. 

– Vi er begge internasjonale aktører og spydspisser på hvert vårt felt, og vi er kunnskapsorganisasjoner som bidrar til forskning og utvikling på forskjellige måter. Dessuten er vi gode naboer på Høvikodden i hvert vårt vakre bygg ved fjorden.  Et større og mere omfattende partnerskap gir stor mening for oss på flere nivå, legger hun til.  

DNV bidrar med større midler 

DNV har støttet Henie Onstad i mange år. Den nye avtalen vil gi et forsterket bidrag  til utvikling av kunstsenterets virke og betydning lokalt og internasjonalt. Avtalen trer i kraft 1. januar 2024 og varer i tre år, og innebærer at DNV årlig bidrar med 2 millioner kroner i støtte til Henie Onstad Kunstsenter.  

– Som kunnskapsbedrift ønsker vi å bidra til forskning og utvikling i mange deler av samfunnet. Henie Onstad Kunstsenters arbeid for å fremme og utvikle norsk og internasjonal kunst holder høy kvalitet, og det er noe vi er glade for å støtte. Vi har et godt naboskap med kunstsenteret og med avtalen vil vi støtte en rekke kunstneriske prosjekter, sier Ulrike Haugen, konserndirektør for kommunikasjon, bærekraft og samfunnskontakt i DNV.   

Gi tilbake til samfunnet 

Samarbeidet omfatter alle av kunstsenterets aktiviteter, som utstillinger, konserter og formidlingsprogram inklusive familieaktiviteter og tilbud for barn og unge. 

Henie Onstad arbeider systematisk med å fremme aktiviteter for barn og unge, et arbeid DNV som hovedsamarbeidspartner blir en avgjørende del av. Formidlingstilbudet skal utvikles og utvides ytterligere de kommende årene med ombyggingen av Sal Haaken til Nordens største verksted for kreativ aktivitet. Nylig godkjente kommunen byggesøknaden, og arbeidet med å hente inn tilbud fra leverandører er i gang.  

I tillegg er forskning og utvikling en viktig del av Henie Onstad virksomhet, noe DNV som kunnskapsbedrift ønsker å bidra til å styrke ytterligere. I 2024 er blant annet den kommende utstillingen om Atlanterhavet en del av FNs havforskningstiår og forskningsnettverket Media Seas of the High North Atlantic.​  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Henie Onstad Kunstsenter ligger vakkert til på Høvikodden ved Oslofjorden.
Henie Onstad Kunstsenter ligger vakkert til på Høvikodden ved Oslofjorden.
Last ned bilde

Om Henie Onstad Kunstsenter

Henie Onstad Kunstsenter er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillingsprogram, en sentral kunstsamling, samt aktiviteter innen musikk og performance. Kunstsenteret er omgitt av et praktfullt parkområde på Høvikodden i Bærum. I tillegg til utstillingsar­ealer på ca. 4000 m2, rommer senteret Lab for barn og unge, møtelokaler for utleie, egen butikk, samt kafeen Piruetten.

Følg pressemeldinger fra Henie Onstad Kunstsenter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Henie Onstad Kunstsenter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Henie Onstad Kunstsenter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye