Peab

Peab bygger nytt folkebad i Leknes for Vestvågøy kommune

Del

Peab Bjørn Bygg har fått oppdraget med å bygge et nytt folkebad for Vestvågøy kommune. Kontrakten er på 262 millioner kroner med planlagt ferdigstillelse i desember 2025.

Nye Vestvågøy Folkebad.
Nye Vestvågøy Folkebad. Illustrasjon: Longva Arkitekter

Den 13. desember signerte Peab Bjørn Bygg og Vestvågøy kommune kontrakt for bygging av det nye folkebadet i Leknes. Prosjektet utføres som en totalentreprise med umiddelbar oppstart og planlagt ferdigstillelse mot slutten av 2025.

- Arbeidet med Vestvågøy Folkebad er en kombinasjon av nybygg og renovering. Peab Bjørn Bygg vant konkurransen om samspill på konsept og vi har det siste året gjennomført et forprosjekt som nå er vedtatt bygget av kommunestyret, sier Nikolai Ryvoll, prosjektleder i Peab Bjørn Bygg.

Arbeidet omfatter et tilbygg med et areal på 2500 kvadratmeter, samt ombygging av den eksisterende bygningsmassen på 2300 kvadratmeter. I den opprinnelige svømmehallen fra 1974 skal det etableres nytt garderobeanlegg og foaje.

I tillegg til disse oppgraderingene vil det nye tilbygget blant annet inneholde et konkurransebasseng, opplærings- og terapibasseng, stupetårn, sklie samt en velværeavdeling med boblebad, kaldkulp og badstue. 

- Det nye folkebadet skal bli en samlingsarena med tilbud, aktiviteter og rekreasjonsmuligheter for alle aldersgrupper. Dette vil bli et sentralt møtested til glede for innbyggerne i kommunen, og vi ser fram til det videre samarbeidet med Peab, sier Ove Berg, prosjektleder i Vestvågøy kommune.

Peab Bjørn Bygg vil i stor grad benytte egne fagarbeidere og lærlinger, spesielt innen betong og tømmerfagene.

- Vi er stolte over å bygge det nye folkebadet. Det vil bidra til økt livskvalitet for innbyggerne i Vestvågøy og vil samtidig kunne ha positive ringvirkninger for andre næringer i kommunen, sier Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bjørn Bygg.

Folkebadet i Leknes vil legge til rette for svømmeopplæring for barn, tilby tilrettelagt aktivitet for de med spesielle behov, og bli en attraksjon for lokalbefolkningen og tilreisende i Lofoten.

- Prosjektet med å bygge det nye folkebadet er av stor betydning for Peab, og det er et uttrykk for vår forpliktelse som lokal samfunnsbygger. Vi ser frem til å skape et moderne og funksjonelt badeanlegg, avslutter Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

Kontakter

Bilder

Nye Vestvågøy Folkebad.
Nye Vestvågøy Folkebad.
Last ned bilde
Fra kontraktsigneringen 13. desember. Fra venstre: Ove Berg (prosjektleder, Vestvågøy kommune), Morten Dyrstad (kommunedirektør), Jonny Finstad (ordfører), Arild Østgård (adm. dir. Peab Bygg), Trygve Nilsen (distriktssjef Peab Bjørn Bygg),  Eivind Edvardsen (WSP)
Fra kontraktsigneringen 13. desember. Fra venstre: Ove Berg (prosjektleder, Vestvågøy kommune), Morten Dyrstad (kommunedirektør), Jonny Finstad (ordfører), Arild Østgård (adm. dir. Peab Bygg), Trygve Nilsen (distriktssjef Peab Bjørn Bygg), Eivind Edvardsen (WSP)
Last ned bilde
Kontrakten ble signert av ordfører i Vestvågøy, Jonny Finstad, og adm. direktør i Peab Bygg Norge, Arild Østgård.
Kontrakten ble signert av ordfører i Vestvågøy, Jonny Finstad, og adm. direktør i Peab Bygg Norge, Arild Østgård.
Last ned bilde

Om oss

Peab er Nordens samfunnsbygger med 15 000 medarbeidere og en omsetning på 60 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye