DNV

DNV lanserer sjømatprognose frem til 2050

Del

DNV lanserer i dag rapporten Seafood Forecast Ocean’s Future to 2050 på COP28. Målet er å bidra til å bringe klarhet i komplekse verdikjeder i sjømatsektoren og gi et objektivt syn på sektorens utvikling frem mot midten av dette århundret. DNVs globale prognose for sjømatindustrien frem til 2050 dekker både fiskeri og marin akvakultur, og inkluderer fôr og global handel.

DNVs prognose viser at etterspørselen etter sjømat øker, og i de fleste regioner raskere enn etterspørselen etter andre proteinkilder
DNVs prognose viser at etterspørselen etter sjømat øker, og i de fleste regioner raskere enn etterspørselen etter andre proteinkilder

Prognosen er basert på et systematisk og balansert syn på sjømatmarkedene, der de viktigste driverne for sjømatkonsum er tatt i betraktning. Dette inkluderer årsakssammenhenger i forsyningskjedene for sjømat og konkurransen med alternative proteinkilder. Med denne tilnærmingen belyser prognosen mange av de spørsmålene aktørene i sjømatindustrien stiller seg, som for eksempel:

  • Hvilken rolle vil sjømat spille i den globale etterspørselen etter mat?
  • Hvordan vil marin akvakultur utvikle seg for å møte etterspørselen etter sjømat?
  • Hva vil drive endringene i sjømathandelen frem mot 2050?
  • Hva vil være hovedkildene til fôr for marin akvakultur?

Prognosen viser at etterspørselen etter sjømat øker, og i de fleste regioner vokser raskere enn etterspørselen etter andre proteinkilder. Det forventes en dobling av marin akvakultur, og en tredobling av produksjon av benfisk, mens den globale fangsten av villfisk holder seg uendret. En analyse av sosioøkonomiske drivkrefter viser at sjømathandelen vil endre seg, hovedsakelig drevet av økende ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Samtidig vil sammensetningen av fôr diversifiseres for å redusere oppdrettsindustriens avhengighet av marine og landbruksbaserte ingredienser.

– Vårt mål med denne rapporten er å bidra til økt åpenhet og bedre forståelse av utviklingen av sjømat i den blå økonomien, både globalt og regionalt, sier Bente Pretlove, Programme Director, Ocean Space i DNV.

Prognosen presenteres på COP28-arrangementet Blue Foods for Sustainable Food Systems.
Både den fullstendige rapporten og et sammendrag kan lastes ned gratis.

For å laste ned hele Seafood Forecast
-rapportenklikk her
For å laste ned sammendragetklikk her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Bente Pretlove, Programme Director, Ocean Space i DNV.
Bente Pretlove, Programme Director, Ocean Space i DNV.
Last ned bilde

Om DNV

DNV er et globalt selskap innen kvalitetssikring og risikohåndtering med tilstedeværelse i over 100 land. Gjennom sin brede erfaring og ekspertise fremmer DNV sikkerhet, effektivitet og bærekraft, setter bransjestandarder og inspirerer til nye løsninger. Enten det dreier seg om godkjenning av et nytt skipsdesign, optimering av energiproduksjonen fra en vindmøllepark, analyse av sensordata fra en gassrørledning eller sertifisering av verdikjeden til en matprodusent, hjelper DNV bedrifter med å ta gode og riktige beslutninger og øke tilliten til virksomheten, produktene og tjenestene deres.

Følg pressemeldinger fra DNV

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra DNV på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra DNV

DNV sentral i verdens første testanlegg for hydrogentransport i eksisterende rørledninger14.12.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

DNV er nå i gang med å teste hydrogentransport via konvensjonelle rørledninger og utstyr for naturgass i Storbritannia. Prosjektet skal blant annet demonstrere at eksisterende rørledninger kan rekvalifiseres til hydrogentransport. Dette vil kun koste 10 til 35 prosent av totalkostnaden ved å bygge nytt. Prosjektet kan muliggjøre storstilt eksport av blått hydrogen fra Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye