Jorge Jensen blir ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO

Del

Jensen kommer fra stilling som fagdirektør i Forbrukerrådet.

Portrettfoto av Jorge Jensen
Jorge Jensen blir ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, OsloMet. John Trygve Tollefsen / Forbrukerrådet

Styret i Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved OsloMet har tilsatt Jorge B. Jensen som ny direktør ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO. Jensen (56) er sosiolog fra NTNU i Trondheim, og kommer fra stilling som fagdirektør i Forbrukerrådet.

Han har i flere år vært en profilert talsperson for en mer kunnskapsbasert og aktiv forbrukerpolitikk, og har god erfaring både med ledelse og nettverksbygging nasjonalt og internasjonalt.

– Forbruksforskning har vært en sentral del av mitt arbeidsliv over lang tid og jeg gleder meg stort til å ta fatt i arbeidet med å lede en så velrenommert virksomhet som SIFO, sier Jensen.

– Jeg er takknemlig for å ha fått anledningen til å tre inn i rollen som instituttdirektør.

Videreføre SIFOs samfunnsoppdrag

Også leder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning Kåre Hagen, er glad for styrets beslutning:

– Jensens store erfaring med forbrukerpolitikk og kjennskap til kunnskapsbehovene på feltet, gjør han usedvanlig godt skikket ikke bare til å videreføre SIFOs samfunnsoppdrag, men også til å bidra med at mer kunnskap om forbrukernes situasjon og husholdningenes rolle kan komme sterkere inn i profesjonsutdanningene ved OsloMet, sier Hagen.

Jensen blir ansatt i en åremålsstilling på fire år. 

Bidra med forskningsbasert kunnskap

– SIFO er helt i spissen av forbruksforsking, både nasjonalt og internasjonalt. Det gode arbeidet som gjøres på SIFO hver eneste dag bidrar til at OsloMet er ledende på forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet. Som instituttdirektør skal jeg sikre statusen som instituttet har opparbeidet seg over flere tiår og det er et stort ansvar, sier Jensen.

– Jeg vil bruke god tid på å bli enda bedre kjent med staben og alle de spennende prosjektene som foregår på så mange fronter i virksomheten.  

Nøkkelord

Kontakter

Kåre Hagen
Senterleder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), OsloMet
Tlf. 952 17 508
https://www.oslomet.no/om/ansatt/khagen/

Forbruksforskningsinstituttet SIFO skal bidra til å belyse og forstå forbrukets og forbrukernes rolle og betydning i samfunnet og bidra til kunnskapsgrunnlaget for forbrukerpolitikken i Norge. 

Følg pressemeldinger fra OsloMet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye