BAMA

Klementiner eller mandariner?

Del

Vi skiller ikke mellom dem, men kaller alle klementiner.

Det er fordi de har så mange like egenskaper at de aller færreste vil merke noen forskjell – begge er søte, saftige og lette å skrelle, og ser ganske identiske ut.  

De siste årene har det vært en enorm utvikling på området. Klementiner dyrkes flere steder enn før, både på den nordlige og sydlige halvkule, gjennom hele året. Botanisk sett er flere av disse nye sortene mandariner, men de kalles altså klementiner.  

Nå har vi Clemenules fra Spania i butikkene, og etter hvert vil de også komme fra Marokko. For spesielt interesserte kan vi røpe at de sortene som botanisk sett er mandariner, kommer i butikken over jul.  

Klementiner hele året
Norske forbrukere kan nå få tak i klementiner året rundt, takket være målrettet innovasjonsarbeid gjennom flere år. De er likevel ekstra populære i november og desember, og juleklementiner er en kjær tradisjon for mange.  

Mer frø i år
Grunnet utfordringer med vær og klima, er det generelt observert mer frø enn vanlig i år. De ekstra frøene skyldes naturlig pollinering fra bier og vind. Smaken er derimot svært god etter den varme sommeren. 

Generelt er sitrusfrukt utsatt for småskader, flekker på skallet og av og til også litt grønnskjær. Dette skyldes vær, vind og insektskader, og har ingen betydning for smaken eller frukten inni, da all sitrus høstes modne på trærne. Vi høster fra dyktige og spesielt utvalgte leverandører for å få den gode kvaliteten, og tror på en bra sesong med deilige juleklementiner. 

Kontakter

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye