Nobels fredspris til Narges Mohammadi: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran - lørdag 9. desember
Høyskolen Kristiania og Det iranske solidaritetsforum inviterer til fredprisarrangement og utstilling i forbindelse med Nobels fredspris som i år går til Narges Mohammadi: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran. Vi har invitert noen av de fremste iranske kvinnelige ekspertene på området i Skandinavia.

Siden drapet på Jina (Mahsa) Amini i september 2023, har Iran vært vitne til overveldende demonstrasjoner og protester mot det iranske regimets ideologiske og politiske orienteringer.
Denne folkebevegelsen er globalt anerkjent som kvinne, liv og frihetsrevolusjonen. I denne revolusjonen, som navnet tilsier, har kvinner en formidabel rolle: de representerer en progressiv kraft som fortsetter å ta landet videre i kampen mot det langvarige tyranniet i Iran.
Nobels fredspris til Narges Mohammadi er en anerkjennelse av denne langvarige kampen til iranske kvinner, gjenspeilet i Narges' liv gjennom mange år. Derfor ønsker vi og det iranske solidaritetsforum å hylle årets fredsprisvinner, og den inngående frigjøringskampen i Iran hun personifiserer og representerer.
Eventet er arrangerert med støtte fra Fritt Ord.
Tidspunkt: Lørdag 9. desember, kl. 11.00-17.00
Sted: Tollbugata 34, 0158 Oslo
Program:
Kl. 11.00-17.00: Fotoutstilling fra organisasjonen Dadkhahan
Kl. 15.00-17.00: Panelsamtale: En hyllest til kvinne, liv og frihetsbevegelsen i Iran i forbindelse med fredprisutdelingen til Narges Mohammadis.
HUM-koret, Oslo Humanistkor vil åpne panelsamtalen.
Lett servering og ingen påmelding, men kun plass til 70 stykker på panelsamtalen så kom i god tid for å sikre deg plass.
Les mer om arrangementet her og meld din interesse på vårt Facebook-arrangement her.
Paneldeltakere:
Fataneh Farahani, professor i etnologi ved Institutt for etnologi, religionshistorie og kjønnsstudier ved Stockholms universitet.
Parvin Ardalan, journalist, kvinnerettighetsforkjemper og forfatter i Malmø.
Tabassom Fanaian, uavhengig forsker med bakgrunn fra politisk psykologi og menneskerettigheter.
Essmat Sophie (Asima), prisvinnende forfatter og prisbelønnet regissør, forsker og aktivist.
Ordstyrer er Sherry Hakimnejad, barnevernspedagog, masterstudent og gründer.
Vel møtt!
Kontakter
Lene Torjul ReutzPresseansvarlig
Hovedansvar for ekstern- og forskningskommunikasjon
Bilder
Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania er en ideell stiftelse som har demokratisert utdanningen i hele Norge siden 1914, i starten som brevskolen NKS.
Vi tilbyr utdanning av høy kvalitet til hele Norge, og våre studenter er blant dem med høyest gjennomføringsgrad i sektoren. Kristiania har cirka 17.000 studenter i Oslo, Bergen og vi er en av de største på nett.
Kristiania har ambisjoner om å bli universitet fordi universitetstittel driver frem institusjonenes utvikling i en sektor som stadig blir mer internasjonal og konkurranseutsatt. Kristiania skal bli universitet - til studentenes, arbeidslivets og Norges beste.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Kristiania arrangerer ELIA Academy 2025 – en internasjonal møteplass for kunst- og designutdanning27.5.2025 14:49:33 CEST | Pressemelding
I juni samles kunst- og designutdanninger fra hele verden i Oslo, når Høyskolen Kristiania er vertskap for ELIA Academy 2025 – en av Europas viktigste konferanser for høyere kunstutdanning.
Kristiania ledende på digital og fleksibel utdanning22.5.2025 13:03:36 CEST | Pressemelding
Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2025 viser at Kristiania er en ledende aktør innen digital og fleksibel utdanning, med over 40 prosent av alle nettbaserte studenter i Norge.
Ny studie: Konspirasjonsteorier truer folkehelsa15.5.2025 10:51:12 CEST | Pressemelding
En ny omfattende studie viser hvordan helserelaterte konspirasjonsteorier undergraver tilliten til helsevesenet og rammer marginaliserte grupper.
Kristiania beklager30.4.2025 11:45:25 CEST | Pressemelding
Kristiania er opptatt av at alle studenter skal behandles likt, og få svar innen rimelig tid. Vi beklager at dette ikke ble etterlevd i forbindelse med en sak knyttet til en eksamensoppgave i 2024. I NRK 29. april, kom det frem at en student ved Kristiania fikk stryk på sin eksamensbesvarelse fordi sensor ikke kunne åpne filen med innleveringen. Hun fikk dessverre ikke tilstrekkelig svar innen rimelig tid, da hun kontaktet studieadministrasjonen om dette. - Vi er fryktelig lei oss for at vi ikke har tatt tak i dette tidligere. Denne situasjonen burde vært unngått. Vi er i dialog med studenten for å løse saken, sier studiedirektør Marianne Østbye ved Høyskolen Kristiania. - Nå går vi gjennom våre rutiner for at dette ikke skal skje igjen. Vi vil også sørge for å informere bedre, slik at det blir enklere for studentene våre å levere besvarelser riktig, sier Østbye.
Flere søker seg til masterstudier på Kristiania28.4.2025 10:57:24 CEST | Pressemelding
Søkertallene til Kristianias masterprogrammer er opp 28 prosent i forhold til i fjor.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom