Stortinget

Stortinget gir kunst i 18-årsgave til Prins Sverre Magnus

Del

Prins Sverre Magnus blir 18 år 3. desember. I gave fra Stortinget får prinsen et maleri av kunstneren Cassius Fadlabi.

– Dette er et verk fra en anerkjent kunstner som også representerer det mangfoldige Norge, sier stortingspresident Masud Gharahkhani om gaven til Prins Sverre Magnus. Verket heter «Familie».
– Dette er et verk fra en anerkjent kunstner som også representerer det mangfoldige Norge, sier stortingspresident Masud Gharahkhani om gaven til Prins Sverre Magnus. Verket heter «Familie». Foto: Stortinget

– Stortinget er folkets institusjon, og jeg synes det er stas å kunne gratulere på vegne av hele det norske folket. Jeg håper Prinsen får en fin 18-årsdag med både feiring og hygge – som alle 18-åringer fortjener. Sverre Magnus er en flott mann og en god representant for Norge, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Prinsen har vokst opp i en familie med flere kunstnere, og han har en bestemor som fortsatt er aktiv kunstner. Derfor tenkte vi det ville være hyggelig å gi Prinsen kunst. Flere kunsteksperter pekte på kunstneren Fadlabi. Han er opprinnelig fra Sudan, men har bodd og arbeidet i Oslo i 20 år. 

Verket heter «Familie». Kunstneren er blant annet utdannet ved Kunstakademiet i Oslo, og har hatt flere utstillinger i Norge og i utlandet.

– Dette er et verk fra en anerkjent kunstner som også representerer det mangfoldige Norge, sier stortingspresidenten.

I forbindelse med en offisiell lunsj på Slottet fredag 1. november overleverer stortingspresidenten gaven fra Stortinget og hele det norske folk.

På lunsjen på Slottet deltar også Svein Harberg, Nils T. Bjørke, Morten Wold og Kari Henriksen fra presidentskapet på Stortinget.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon kl. 09.00–15.00 på hverdager. E-post leses hverdager 09.00–15.00.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Bilder

Det er kunstneren Cassius Fadlabi som står bak kunstverket «Familie», som Stortinget gir i gave til Prins Sverre Magnus. Fadlabi er opprinnelig fra Sudan, men har bodd og arbeidet i Oslo i 20 år.
Det er kunstneren Cassius Fadlabi som står bak kunstverket «Familie», som Stortinget gir i gave til Prins Sverre Magnus. Fadlabi er opprinnelig fra Sudan, men har bodd og arbeidet i Oslo i 20 år.
Last ned bilde
Stortingspresident Masud Gharahkhani med kunstverket som blir gitt i gave til Prins Sverre Magnus.
Stortingspresident Masud Gharahkhani med kunstverket som blir gitt i gave til Prins Sverre Magnus.
Last ned bilde

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye