Kulturdirektoratet

Nytt styre for Fond for lyd og bilde 2024-2026

Del

Kultur- og likestillingsdepartementet har oppnevnt nytt styre for Fond for lyd og bilde for perioden 2024 til 2026.

Susanne Næss Nielsen er gjenoppnevnt som styreleder for Fond for lyd og bilde i perioden 2024-2026.
Susanne Næss Nielsen er gjenoppnevnt som styreleder for Fond for lyd og bilde i perioden 2024-2026. Titt Melhuus fotografer.

Susanne Næss Nielsen er gjenoppnevnt som styreleder. - Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny periode i Fond for lyd og bilde sammen med et bra kollegium av styre- og varamedlemmer. Hun ble første gang oppnevnt som leder i 2021, og var tidligere vara for styreleder. Næss Nielsen er direktør for Davvi – Senter for scenekunst med base i Bodø, Tromsø og Hammerfest.

- Dette er en tid for store teknologiske endringer i kulturbransjen. Blant annet ser vi at kopiering og kunstig intelligens byr på nye utfordringer for kreditering og kompensasjon av verk. Fond for lyd og bilde har en avgjørende rolle i å ivareta rettighetshaverne og det skal vi selvsagt jobbe videre med i neste periode, forteller hun. 

Fond for lyd og bilde gir tilskudd til rettshavere innen musikk, scene, film og billedkunst til produksjon og formidling av innspilling av lyd- og filmopptak. Fondet er en kollektiv kompensasjon til rettshavere for den lovlige kopiering av deres åndsverk som skjer i privat bruk og er for 2023 på 50 millioner kroner, tildelt av Stortinget.

I tillegg til styreleder er vara for styreleder og et styremedlem gjenoppnevnt, og to varamedlemmer er oppnevnt som styremedlemmer for kommende periode.

Det nye styret tiltrer 1. januar 2024:

Leder: Susanne Næss Nielsen, Hammerfest

Vara for styreleder: Mathias Tadesse Gebremichael, Oslo

Representanter for produsentorganisasjoner:

Medlem: Torstein Parelius, Vanvikan (ny)

Varamedlem: Trude Refsahl, Bergen (ny)

Medlem: Olga Solyanik, Alta (ny)

Varamedlem: Jarle Savio, Sørumsand (ny)

Representanter for opphavsretts- og utøverorganisasjoner: 

Medlem: Samsaya Sampda Sharma, Oslo

Varamedlem: Arvid Wam Solvang, Haslum (ny)

Medlem: Kristin Mellem, Tromsø (ny).

Varamedlem: Alwynne Pritchard, Bergen (ny)

Medlem: Thomas Talawa Prestø, Nittedal

Varamedlem: Marit Larsen, Oslo (ny)

Medlem: Torfinn Iversen, Sortland

Varamedlem: Gjyljeta Berisha, Oslo (ny)

Styret har sju medlemmer med personlige varamedlemmer. Leder og personlig varamedlem for leder blir oppnevnt av Kultur- og likestillingsdepartementet på fritt grunnlag. To styremedlemmer med varamedlemmer er oppnevnt etter innstilling fra produsentorganisasjonene. Fire medlemmer med varamedlemmer er oppnevnt etter innstilling fra opphavsretts- og utøverorganisasjoner.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kulturdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye