UiT Norges arktiske universitet

Landskapsarkitekturstudiet ved UiT kåret til verdens beste

Del

Masterstudiet ved UiT gikk til topps da prisen for beste internasjonale utdanning i landskapsarkitektur ble delt ut på landskapsbiennalen i Barcelona i går kveld.

Seks personer på en scene.
Kjerstin Uhre og Magdalena Haggärde fra UiT (begge foran i midten) mottok Ribas Piera-prisen. BARCELONA INTERNATIONAL LANDSCAPE BIENNIAL (skjermbilde fra YouTube)

Den femårige mastergraden i landskapsarkitektur er et samarbeid mellom Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og UiT Norges arktiske universitet, der de tre første årene gjennomføres ved AHO og de to siste ved Kunstakademiet på UiT.

Blant ti finalister, stakk UiT av med den høythengende Ribas Piera-prisen.

– Dette er fantastisk – vi er kjempeglade, sier studieprogramleder Kjerstin Uhre, som er spesielt glad for juryens begrunnelse.

Juryen framhever at UiT jobber med ulike typer landskap på en etisk god måte, og skaper enestående studioarbeid. Utdanningen bygger på vår økologiske, kulturelle og økonomiske virkelighet, og inspireres av historien. Prosjektene imponerte alle dommerne og juryen var enstemmig i sin avgjørelse.

Hard konkurranse

UiT ble valgt ut i konkurranse med 200 innsendte studentprosjekter, fra blant annet Kina, Chile og Sveits. Én av dem står masterstudent Sverre Drange Sletten bak.

– Dette er veldig kjekt! Jeg er stolt over å ta en utdanning som tilrettelegger for å arbeide med spennende og viktige ting, og være en del av et klassemiljø med såpass mye talent og arbeidskapasitet. Disse to tingene tror jeg er nøkkelen til suksess, sier Drange Sletten.

UiT-studiet handler om hvordan vi videreutvikler og bevarer sårbare landskap, særlig i nord. De innsendte prosjektene (PDF) tok opp aktuelle tema som issmelting i Arktis, gruvedrift og landskapsinngrep i reinbeiteområder. 

Stolt prorektor

Prorektor Kathrine Tveiterås er svært glad og stolt over prisen, som hun mener er en viktig anerkjennelse av studietilbudet, fagmiljøet og studentene våre ved AHO og UiT.

– Dette er strålende nyheter og vel fortjent, sier hun.

– Landskapene i Arktis er i rask endring, og det er derfor viktig at vi utdanner landskapsarkitekter hos oss. Ved UiT får de mulighet til å studere hvordan naturlige og menneskeskapte endringer påvirker både samfunn og økosystem, sier Tveiterås.

Hun håper at prisen vil bidra til at kommende studenter vil se det unike ved å studere landskapsarkitektur i nord.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mennesker som står ute og ser mot et øde fjellandskap.
Utdanningen gir studentene unik kunnskap om arktiske landskap. Bildet er fra en en studietur til Longyearbyen.
Last ned bilde
Bilde av en dame
Førsteamanuensis og studieprogramleder for landskapsarkitektur ved UiT
Last ned bilde
Masterstudent Sverre Drange Sletten
Masterstudent Sverre Drange Sletten
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye