Universitetet i Bergen (UiB)

Møt FNs naturpanel i Bergen

Del

FNs naturpanel IPBES holder sitt årlige dialogmøte i Bergen 5.-7. desember. Bli med på åpent møte 7. desember eller få kontakt med eksperter og ledere som er tilgjengelig for media under Bergensoppholdet.

FNs naturpanel kommer til Bergen i neste uke
FNs naturpanel kommer til Bergen i neste uke Reidar Elven, Artsdatabanken/ IPBES/UiB

FNs naturpanel IPBES holder sitt årlige dialogmøte i Bergen 5.-7. desember, med deltakere fra mange av de 144 medlemslandene.

Universitetet i Bergen og Norsk klimastiftelse inviterer til:

Åpent møte med ledere og eksperter fra FNs naturpanel IPBES - Universitetet i Bergen 7. desember kl 8.30 - 10.30.På møtet kan interesserte lære om Naturpanelets arbeid og finne ut hvordan man kan engasjere seg i eller bidra til Naturpanelets arbeid. Vi får også høre om den nye rapporten om fremmede skadelige arter og vurderingene de gjør innen biodiversitet, vann, mat og helse.

Professor Inger Måren, Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Bergen, kan kontaktes for kommentar. Hun er UNESCO Chair for bærekraftig arv og miljøforvaltning - natur og kultur.

Lederne av panelet og noen av ekspertene er tilgjengelige for media under deler av oppholdet i neste uke. Ta kontakt med ashild.nylund@uib.no  for å få informasjon om når de er tilgjengelig, og kontaktinfo.

Les mer om Naturpanelets møte på uib.no

Hva er Naturpanelet?

IPBES, eller Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services, er FNs naturpanel.

Naturpanelet er et globalt vitenskapspanel som vurderer og sammenfatter kunnskapsstatus om biologisk mangfold, naturtilstand og utvikling til jordas økosystemer og nytten av naturens goder (økosystemtjenester).

IPBES skal også gi vitenskapsbaserte råd med forslag til løsninger og strategier til beslutningstakere for å nå FNs bærekraftsmål om naturmiljø, og kapasitetsbygging i utviklingsland.

Panelet er etablert med støtte fra FN, men er uavhengig og har en lignende rolle for miljøfeltet som FNs klimapanel har for klimaspørsmål

Les mer på ipbes.net

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye