NHO Byggenæringen

BNL styrker laget

Del

NHO Byggenæringen, som blir det nye navnet på Byggenæringens Landsforening fra nyttår, har ansatt Kristian Torve (30) for å styrke det politiske arbeidet i byggenæringen. Kristian er utdannet statsviter fra NTNU og har bakgrunn fra AUF og Arbeiderpartiet i Trøndelag.

Samfunnspolitisk rådgiver
Samfunnspolitisk rådgiver BNL Kan brukes av alle medier

- BNL har vært gjennom en grundig forbedringsprosess, og det har vært et ønske fra bransjene i BNL at man skal styrke landsforeningen og jobbe for større politisk gjennomslag og være en sterkere stemme for byggenæringen. Vi er derfor svært glade for å få Kristian på laget, med sterk politisk kompetanse og innsikt og evne til å forene sterke bransjesynspunkter til felles politiske posisjoner, sier Nina Solli, adm. direktør i BNL.

Byggenæringen står i en krevende markedssituasjon. Nå er det viktig å skape forståelse hos beslutningstakerne for bedriftenes hverdag og sørge for at de lytter til våre konkrete forslag for en treffsikker og effektiv tiltakspakke. - I denne situasjonen er arbeidet mot myndighetene viktigere enn noen gang. Vi er derfor veldig fornøyde med å ha fått Kristian på laget. Han bringer med seg dyp forståelse for politiske prosesser både på regionalt og nasjonalt nivå, fortsetter Solli.

Torve, som har erfaring fra fylkestinget i Trøndelag, har også vært vararepresentant og vikariert i over 130 dager på Stortinget. Han begynte i BNL for kort tid siden.

- Oppstarten har vist meg at det står mye på spill for mange. Det gjør det bare ekstra motiverende. Drar vi lasset i samme retning, kommer vi oss gjennom dette også. BNL-fellesskapet har tatt meg varmt imot, og jeg er imponert over det faglige nivået og den strategiske retningen. Jeg ser frem til videre innsats for bedrifter og ansatte i godt samarbeid med bransjene, sier Kristian Torve i en kommentar.

Torve er opprinnelig fra hyttekommunen Oppdal i Trøndelag, og leverte nylig sin masteroppgave i statsvitenskap, med temaet effektivitet i offentlig sektor. - Økt effektivitet og mindre klimafotavtrykk er viktige mål også for byggenæringen. Det potensialet skal vi få myndighetene med på å legge til rette for at blir tatt ut, avslutter Torve.

Kontakter

Trond Cornelius BrekkeKommunikasjonssjef og samfunnskontaktByggenæringens Landsforening

Tel:40241000trond@bnl.no

Bilder

Samfunnspolitisk rådgiver
Samfunnspolitisk rådgiver
Last ned bilde

Om BNL

BNL er en paraplyorganisasjon for 13 bransjer i byggenæringen som har over 3650 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 76 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Byggenæringen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

- Byggenæringen forventer strakstiltak i statsbudsjettet3.11.2023 15:20:32 CET | Pressemelding

Regjeringspartiene og SV skal i gang med forhandlinger om statsbudsjettet for 2024. – Mange bedrifter står i en krevende markedssituasjon, og er bekymret for å miste gode fagarbeidere. Vi opplever at politikerne lytter og viser forståelse for situasjonen. Nå har vi forventninger til budsjettforhandlingene, og at politikerne kommer med tiltak som kan gi nødvendig aktivitet og bremse en kraftig nedbemanning, sier Nina Solli, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye