ELKO

ELKO med ny lansering: Nå kan du gjøre varmtvannstanken din smart

Del

ELKO lanserer ny smart puck til varmtvannsbereder

Det nyeste tilskuddet i ELKO Smart-serien er en liten «puck» som gjør gamle varmtvannstanker smarte. Installasjonen kan spare deg for flere tusen kroner.

Produktsjef i ELKO, Christoffer Borgersen Strand med det nyeste tilskuddet i ELKO Smart-serien, en liten «puck» som gjør gamle varmtvannstanker smarte
Produktsjef i ELKO, Christoffer Borgersen Strand med det nyeste tilskuddet i ELKO Smart-serien, en liten «puck» som gjør gamle varmtvannstanker smarte

Ingenting er som en varm dusj når høstkulden herjer ute. Men visste du at oppvarming av varmtvann kan utgjøre så mye som 15% av strømforbruket i boligen din?

Det er derfor mye å spare om du klarer å varme opp vannet du bruker når strømmen er billigst. Nå lanserer ELKO en boks som gjør det mulig å få en smart varmtvannstank uten å måtte gå til innkjøp av en helt ny.

– Enkelt forklart er det en liten adapter som installeres av en elektriker i tilknytning til varmtvannsberederen. Når den er installert vil du med noen få tastetrykk kunne sette på «smart styring» som sørger for at vannet i tanken kun blir varmet opp i de timene av døgnet der strømprisene er billigst, sier produktsjef i ELKO, Christoffer Borgersen Strand.

Bruker strømmen smartere

Installasjonen betyr ikke automatisk at du får et lavere strømforbruk, men heller at man bruker strømmen smartere og rimeligere. Borgersen Strand forteller at så lenge du ikke øker forbruket på varmtvann noe nevneverdig, vil dette spare seg inn raskt.

– Gamle varmtvannstanker varmes automatisk etter at du har dusjet, men med denne løsningen utsetter du oppvarmingen til det er mer lønnsomt. Du kan eksempelvis ta en dusj på morningen når strømprisene er dyrest, men utsette oppvarmingen av tanken til lunsjtider, når prisene trolig er lavere, sier Borgersen Strand.

Den nye «pucken» kommer med en såkalt innebygd energiovervåkning, som betyr at du får total oversikt over strømforbruket til varmtvann. Etter at du har aktivert smartstyring i ELKO Smart-appen første gang vil den automatisk varme vannet basert på strømprisene.

– Er man en familie på fem der alle dusjer 3-5 ganger i uken så sparer du ganske mye penger i løpet av en måned - for ikke å snakke om et år, avslutter Borgersen Strand

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra ELKO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ELKO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ELKO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye