Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Ny prioritetstjeneste er lansert

Del

Nå er prioritetsabonnementet oppgradert slik at det også fungerer på 4G og 5G.

Foto: Gunstein Myhre

Mennesker som er avhengig av mobiltelefon for å utføre særlige samfunnsviktige oppgaver kan nå få prioritetsabonnement som også fungerer i 4G og 5G nettet.

– Det er avgjørende at mennesker som utfører viktige oppgaver i samfunnet kan kommunisere i krisesituasjoner. Regjeringen har lagt til rette for at prioritetsabonnement nå er tilgjengelig på ny teknologi, og det er gledelig at dette nå er på plass. Det vil være av stor betydning for vår felles beredskap, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung. 

– Mobilutbyggingen pågår for fullt, og bare i fjor ble det investert 4,8 milliarder for å bygge ut mobilnettene. I løpet av få år vil alle i Norge ha 5G dekning der de bor, og da er det gledelig at prioritetsabonnementene nå er oppdatert slik at de også fungerer på ny teknologi, sier direktør i Nkom Pål Wien Espen.

Prioritetsabonnementet gjør at brukeren kan komme gjennom på telefonen dersom det er stor belastning i mobilnettene. Tjenesten gir også full nasjonal roaming mot andre mobilnett ved dekningsutfall i eget mobilnett.

Alle de som har prioritetsabonnement allerede vil automatisk få den nye tjenesten. Ordningen er regulert i forskrift om prioritet i mobilnett og omfatter alle mobiltilbydere som tilbyr bedriftsabonnement.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneAvdelingsdirektør kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye